Ekonomi har aldrig varit enklare

Denna artikel är en annons
jul
21

Eller roligare! Internet och ny teknik har öppnat en helt ny värld full av hjälpmedel för att hålla koll på – och förbättra – vår egna ekonomi. Här är några sätt.

Banker och nätmäklare

Bankkontorens dåliga service tycks alla vara överens om. I den mån bankerna alls har kontor har de knappt någon personal, och definitivt inga kontanter. Samtidigt har bankernas internettjänster faktiskt blivit mycket bättre. Det är lätt och översiktligt att flytta pengar, betala räkningar och hålla ordning på lånen. Och att byta och komplettera, det är bara att leta upp den bank som erbjuder de bästa villkoren för de tjänster man vill utnyttja och skaffa konto även där.

När det gäller börshandel och sparande har nya aktörer som Avanza, Nordnet och Degiro tagit stora marknadsandelar genom konkurrenskraftiga avgifter och smarta lösningar. Och även här är det enkelt och många gånger ekonomiskt att skaffa aktiedepå på flera ställen.

Myndigheter

Flera myndigheter har blivit betydligt mer tillgängliga både via sina hemsidor och i sociala medier. Skatteverket svarar på e-post-frågor med länkar till regler och elektroniska blanketter, och deklarationen går på ett kick direkt i datorn, paddan eller telefonen.

Hos Pensionsmyndigheten byter man enkelt premiepensionsfonder och får en tydlig översikt över förväntad pension, inklusive privata pensionsförsäkringar, tjänstepensionsavtal och annat man knappt visste att man hade. Myndigheten samlar in uppgifter från marknadens samtliga aktörer så att du får upp allt på ett ställe.

Jämförelsesajter

Priser och villkor för abonnemang, elektronik, resor och allt möjligt annat kan man lätt jämföra på sidor som helt kostnadsfritt gör detta åt oss, och när vi har bestämt oss för en sak, tjänst eller försäkring kan vi köpa den genom ett par enkla knapptryck utan att röra oss ur fläcken eller ens byta sida.

Appar

Om vi fortfarande inte får pengarna att räcka till finns det smarta appar som hjälper oss att hålla reda på inkomster, utgifter och kvitton, göra en budget, och – inte minst – att hålla den. Andra appar håller reda på vilka erbjudanden som passar just oss och plingar till när det är något vi absolut inte vill missa.

Det finns verkligen en app till allt, men hur håller man då reda på alla appar?! Det finns en lösning på det med. Låt låneförmedlaren Consector tipsa dig om de smartaste apparna, så kan du göra något roligare med all tid du sparar.


Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se