Urbanears trådlösa högtalare tar streaming till hela huset

mar
30

Svenska Urbanears är kända för sina hörlurar, men nu släpper de sina första högtalare. Och eftersom att det är 2017 så handlar det givetvis om trådlösa streaminghögtalare som du styr med din mobil. Den nya högtalarserien heter Urbanears Connected Speakers. Än så länge har två högtalare lanserats och de heter Baggen och Stammen. De är mer eller mindre identiska, men Stammen är en något mindre högtalare och därmed inte riktigt lika kraftfull.

Du kan använda Baggen och Stammen som vanliga bluetoothhögtalare, men de har även stöd för tjänster som AirPlay, Chromecast built-in och Spotify Connect. Känner du att cable is king kan du dessutom ansluta valfri ljudkälla till högtalarnas AUX-ingång. Med andra ord finns det goda möjligheter till att spela upp den musik du vill från den källa du vill.

Urbanears har kombinerat innovativ teknik i själva produkten för att skapa en optimal ljudupplevelse och kombinerat med en design där användarvänlighet står i fokus. Detta innebär att produkten är helt fri från digitala displayytor och enkelt kan styras via två rattar på varje högtalare.

Du styr högtalarna via en mobil-app. Genom den kan du som har mer än en högtalare välja att spela upp olika musik i olika högtalare, eller samma musik i alla. Du kan till och med spara upp till sju spellistor eller radiokanaler i din högtalare. Sedan kan du välja mellan dessa eller andra källor med hjälp av en knapp på högtalaren.

Urbanears Baggen kostar 4 490 kr. Urbanears Stammen går att köpa för 3 490 kr. Båda högtalarna säljas nu på Urbanears webbsida.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se