Pråper från Gaston Luga är riktigt schysst ryggsäck

feb
12

I samarbete med Gaston Luga har jag fått chansen att testa en ryggsäck som heter Pråper. Det är en väldigt stilig, men samtidigt funktionell väska för den moderna mannen eller kvinnan. En väska behöver vara så mycket mer än en förvaringspåse, i dag har vi höga krav på en sådan produkt. Funktion som möter design.

Företaget Gaston Luga är grundat av svenska Carl Sundqvist. Under en resa till en annan kontinent mötte Carl en fransman som heter just Gaston Luga. Han övertygade Carl om att ryggsäcken är den ultimata resekompanjonen, men att det finns alldeles för få snygga ryggsäckar. Senare beslöt sig Carl för att skapa ett eget ryggsäcksmärke, döpt efter sin inspiratör. Ryggsäckarna skulle ha snygg och elegant design som grundsten, men samtidigt vara funktionella.

Snygga och bra materialval

Pråper är tillverkad av canvastyg (bomull) och någon typ av läder. Ryggsäcken finns i flera färger och jag fick hem den som heter Navy & Brun. Färgerna passar väldigt bra ihop och ger ryggsäcken en exklusiv känsla. Axelremmarna är självklart justerbara och ger bra avlastning. Pråper har flera designdetaljer som förhöjer intrycket och känslan.

Perfekt för affärsresan

Jag kan ärligt säga att Pråper är en ryggsäck som är både snygg och funktionell. Jag kan tänka mig att denna väska är perfekt för en weekendresa till en europeisk huvudstad, eller för den som åker på affärsresa med en övernattning. Ryggsäcken är rymlig och har ett fack för en 13-15″ laptop. Jag testade med min 14″ Fujitsulaptop och den fick plats utan problem. Det finns även en ficka där man kan ha sitt pass och en metallhållare där du kan sätta en adresslapp.

Men hur mycket mer rymmer då Pråper? Absolut tillräckligt för ovan nämnda resor. Det var enkelt att få plats med allt på bilden ovan. Här finns förutom datorn och dess laddare ett par långbyxor, en t-shirt, en långärmad tröja, underkläder, en skjorta, två slipsar, ett bälte, en necessär, hörlurar och en mobilladdare. Och hade jag velat så skulle jag absolut kunna få ner ett plagg eller två till.

Få 15 % rabatt på alla Gaston Lugaprodukter

Gaston Luga Pråper kostar 1 995 kronor. En hel del pengar för en ryggsäck, men det är en väldesignad väska som är lika funktionellt som estetiskt genomarbetad. Och om du använder koden daniel15 får du 15 % rabatt på ditt köp hos Gaston Luga.


 

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se