Recension av Sudio Regent

jan
25

Jag vet inte om det är tack vare iPhone 7 och dess obefintliga hörlursjack, men det släpps allt fler trådlösa hörlurar. Och de börjar dessutom bli riktigt bra. I september 2016 recenserade jag Vasa blå, ett par trådlösa in ear-hörlurar från Sudio. Jag gillade den modellen, men samtidigt har jag alltid föredragit andra hörlursmodeller än in ear. Därför är det roligt att Sudio har släpp Regent, ett par trådlösa over ear-hörlurar.

Som alla andra trådlösa hörlurar ansluts Sudio Regent med Bluetooth. Det är väldigt enkelt att para ihop hörlurarna med t.ex en telefon och ljudkvalitén blir inte alls lidande av att allt spelas upp trådlöst.

24 timmars batteritid

Det som Sudio väljer att betona i marknadsföringen av Regent är hörlurarnas batteritid. En laddning ska hålla för upp till 24 timmars musiklyssnande. Även om man skulle lyssna på musik fem timmar per dag innebär det alltså att man nästan inte behöver ladda Sudio Regent mer än var femte dag. Jag har haft mitt recensionsexemplar av Regent i snart två veckor och än så länge finns det inget som tyder på att batteriet snart är slut. Och då har jag bara laddat hörlurarna en gång – precis efter att jag fick dem.

Skulle du ändå få slut på batteri så kan du fortfarande använda hörlurarna om din enhet har ett hörlursuttag. Det medföljer en vanlig ljudkabel med 3,5 mm-kontakter. Koppla in hörlurarna med den kabeln så kan Sudio Regent alltså användas även utan batteri.

Sitter bra på huvudet

Förutom bra batteritid har Sudio verkligen lyckats med både utseende och komfort. Regent är snygga och stilrena och de sitter bra. Det går att justera storleken steglöst, vilket känns väldigt bra. Hörlurarna väger bara 177 gram, vilket gör att de knappt märks. När jag har dem på mig så dämpar hörlurarna en del av bakgrundsljuden, men inte allt. Jag kan höra att någon pratar med mig, men vill jag höra vad personen säger får jag ta av mig hörlurarna.

Regent sitter som sagt bra och komforten är lika bra även efter en dryg timmes användning. När jag har använt mina Urbanears Plattan ADV lika länge så börjar de skava en del, men detta verkar inte vara en risk med Sudio Regent.

Välj utseende själv med Sudio Caps

Förutom Regent så har Sudio lanserat caps. Det är runda plastbitar som kan sättas på utsidan av Regents hörlurskåpor. Dessa caps kan köpas i Sudios webbutik för 179 kronor. Det är väldigt enkelt att sätta fast ett par caps och de är precis lika lätta att byta ut.

Man kan ge hörlurarna ett lite mer personligt utseende med dessa, men ärligt talat tillför denna funktion inte mycket för mig. Jag har inget behov av att mina hörlurar ska sticka ut. Fast samtidigt hade det varit roligt om man kunde köpa specialbeställda caps med eget tryck. Om man kunde ladda upp bilder och lägga på text så skulle jag kanske kunna tänka mig att betala en del för ett par unika caps.

Ljudet i Sudio Regent

Så har vi kommit till den viktigaste punkten – ljudet. Så här skriver Sudio själva:

Regent ger ljud i världsklass med perfekt definition. Med en idealisk balans mellan instrumentala toner och brusreducering, ger det dig en oöverträffad ljudupplevelse där de musikaliska elementen sömlöst sluts samman.

Jag vet inte om jag vågar säga att ljudet är i världsklass. Men samtidigt har jag absolut inget att klaga på när det kommer till Regents ljudkvalitet. Jag kan ofta uppfatta en tillräckligt djup bas, fint mellanregister och tydliga diskanttoner som inte skär sig eller distar på annat sätt. Spotifys musik låter bra och blir ännu bättre om man använder appens inbyggda equalizer för att förstärka vissa tonregister.

De allra djupaste bastonerna tenderar dock att försvinna, i alla fall när jag använder Sudio Regent i en miljö med en hel del bakgrundsljud. Men det kan jag absolut leva med. Hörlurarna klarar dessutom av att leverera bra volym, jag drar faktiskt aldrig upp ljudnivån på max.

Specifikationer

Namn Sudio Regent
Hörlurstyp Over ear
Vikt 177 gram
Trådlös Ja, bluetooth
Räckvidd Upp till 10 meter
Batteri Upp till 24 timmars användning, 20 dagar standby
Laddningstid 2 timmar
Laddningsport micro-USB, kabel medföljer
Fjärrkontroll Ja, start/paus, volym upp/ner, låtbyte
Inbyggd mikrofon Ja
Övrigt Typ: 50 mm dynamiska högtalare
Sensitivitet: 105 dB SP @ 1 kHz
Impedans: 47 Ohm @ 1kHz
Frekvensomfång: 18 Hz – 22 kHz
Kan användas med kabel, 3,5 mm anslutning (kabel medföljer)

Några mindre klagomål

Jag är väldigt nöjd med hur Sudio Regent presterar, men det är inte en 100 % perfekt produkt. Jag har ännu inte riktigt blivit vän med hörlurarnas knappar. På höger öronkåpa sitter tre knappar som kontrollerar ljudnivån, kan starta och pausa musiken och byta låt. Men nästan varje gång så känner jag efter knapparna på fel ställe. Mina fingrar dras inte direkt till rätt plats. Och när jag har lokaliserat knapparna tänker jag ofta att den knapp som höjer ljudet eller hoppar till nästa låt är den som sänker ljudnivån och hoppar till föregående låt. Och tvärtom. En liten detalj att klaga på kanske och förhoppningsvis är det en vanesak.

Någon som oroar mig lite mer är att ljudet i bland kan hacka i någon sekund när jag lyssnar på musik trådlöst via min telefon och har telefonen i byxfickan. Det känns som att bluetoothsignalerna har lite svårt att nå fram, trots att hörlurarna bara är en dryg halvmeter ifrån telefonen. Jag har testat med två telefoner och fått samma resultat. Men samtidigt fungerar allt många gånger utmärkt och om jag lägger ifrån min telefonen kan jag lyssna trådlöst på upp till tio meters avstånd utan störningar.

Pris, avslutande tankar och rabattkod

Jag är riktigt nöjd med Sudio Regent. Hörlurarna är snygga, sköna och välljudande. De har riktigt bra batteritid och det är väldigt skönt att slippa hörlurssladden. Samtidigt gillar jag att de går att använda med sladd om man vill. Men smakar det så kostar det en del. Sudio Regent säljs i skrivande stund för 1 295 kronor i Sudios webbutik. Inte överdrivet dyrt, men ändå en del pengar för ett par hörlurar. Men jag skulle nog kunna tänka mig att betala det för en trådlös over ear-modell med 24 timmars batteritid.

Vill du ändå spara pengar så ska du passa på att använda rabattkoden hypeline15 när du beställer Sudio Regent. Då får du nämligen 15 % rabatt på hörlurarna. Rabattkoden gäller tillsvidare på Sudios webbsida.

Betyg

9/10


Läs mer och beställ Sudio Regent.

Betyg

9/10

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se