Tekniktrender inför 2017

Denna artikel är en annons
jan
4

Stora framsteg görs just nu inom teknikens värld. År 2016 fick vi bland annat se virtuell verklighet slå igenom på allvar, samt en ny typ av mobilspel lanseras i form av Pokémon GO. Nedan har vi listat några av tekniktrenderna som förväntas bli stora på marknaden under det kommande året.

Bilar utan förare

Du har säkert hört eller läst om det förut. Förarlösa bilar är något som diskuterats i generationer. Framstegen på marknaden är just nu stora i och med att både de stora teknikföretagen såsom Google och Apple, samt biltillverkare såsom Ford, är med i utvecklingen.

Artificiell intelligens/Virtuell verklighet

AI och virtuell verklighet tog utan tvekan en plats i de svenska hemmen under 2016. VR-glasögon blev till och med utsedda till årets julklapp. Tekniken används idag inom ett flertal områden. Bland annat så går det att använda VR-glasögon till att åka på semester, få hjälp med fobier eller spela casino online. Det är i princip bara fantasin som sätter gränser för vad AI och VR kan användas till i framtiden.

Kommunikation med datorer

I filmen ”Her” som kom ut 2013 fick vi en inblick i hur människans kommunikation med teknik eventuellt kan se ut i framtiden. Även om vi fortfarande är långt ifrån artificiella personligheter som kan utveckla sig själva (som skildras i filmen), så går utvecklingen framåt i raketfart. Apple satsar stenhårt på att utveckla sin Siri, medan Amazon har Alexa och Google använder sig av Cortana.

Cloud-tekniken

Att vi blir mindre och mindre beroende av våra fysiska hårddiskar är ingen nyhet. Molnbaserad lagring har gjort stora framsteg de senaste åren och ingenting tyder på att utvecklingen skulle avstanna år 2017, snarare tvärtom. Några av de största spelarna på marknaden just nu är Dropbox, Google Drive och OneDrive.

Ny teknik för appar

I och med att artificiell intelligens utvecklas så framkommer även nya möjligheter för appar. Några exempel som redan finns är sjukvård via mobilen samt mer avancerade rössystemsfunktioner.

Säkerhet för den nya tekniken

;När tekniken utvecklas så ges även nya möjligheter att utnyttja eventuella buggar och säkerhetshål i systemen. Företagen på marknaden måste se till att hänga med i utvecklingen och ständigt hålla sin säkerhet uppdaterad för att minimera riskerna. Därmed kommer marknaden för säkerhetssystem för den nya tekniken att växa lika snabbt som teknikutvecklingen själv.


Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼