Recension av Xtorm Power Bank Free

nov
2

Det senaste året har antalet powerbanks ökat markant i svenska butiker. Och när Pokémon GO tog världen med storm i somras fullkomligt exploderade försäljningen av powerbanks. I dag går det att köpa en liten powerbank för 50 kronor, men om du är på jakt efter en enhet med mer kräm finns det alternativ för över 1000 kronor.

Vi har fått möjligheten att testa Xtorm Power Bank Free 15000, vilket är ett rejält portabelt batteri. Enheten har ett batteri på hela 15 000 mAh (vilket kan jämföras med 1500-2000 mAh som billiga varianter brukar ha) och en strömstyrka på 3 Ampere.

Ladda tre mobiler samtidigt

Xtorm Power Bank

Xtorm Power Bank Free har hela tre USB 2-portar, vilket gör att den kan ladda upp till tre mobila enheter på samma gång. Enligt tillverkaren kan du använda denna powerbank för att ladda smartphones, tablets, e-boksläsare med mera. Och den laddar dessutom dina enheter betydligt snabbare än vad billigare powerbanks brukar klara av.

Du laddar denna powerbank via USB. Enheten har en inbyggd USB-kabel för detta, men det finns även en USB-microkontakt om du vill använda en egen USB-kabel. Det tar ganska lång tid att ladda upp batteriet, räkna med 7-8 timmar, men när enheten väl är laddad har den å andra sidan gott om kraft att ge ut till mobiler och tablets.

Det 15 000 mAh batteri som enheten har räcker till att ladda en tablet och en smartphone upp till åtta gånger. Det beror såklart på hur stora batterier de har och om de är helt urladdade eller inte. Men du har med andra ord ström för en ganska lång tid framöver.

Kontrollera batteriets laddning

Vill du veta hur pass laddad powerbanken är? Tryck då kort på enhetens knapp, så lyser 1-4 dioder. Ju fler som lyser, desto mer ström finns i enheten. Detta är en enkel funktion som är otippat användbar när man befinner sig någonstans utan vägguttag.

Det går fort att ladda sin smartphone, tack vare den höga strömstyrkan som Xtorm Power Bank Free kan skicka ut. Något som är viktigt att tänka på om du laddar flera enheter samtidigt är att koppla in enheten med störst batteri i USB-port 1 och den enhet med näst störst batteri i den andra USB-porten.

I förpackningen

Förpackningen i vilken Xtorms powerbank kommer är snygg. Här finns all information som man kan behöva. Förutom själva powerbanken medföljer även en tygpåse, som du kan förvara enheten i. Jag vet inte om jag kommer använda påsen särskilt ofta, men det känns ändå bra att den skickas med. En ca 30 cm lång USB-kabel (standard till micro) medföljer också i förpackningen.

Intryck efter användning

Kvalitetsintrycket känns bra och själva enheten är dessutom riktigt snygg. Den väger en del (300 gram), men det känns mest som en bra sak. Jag tror att denna powerbank är välbyggd och kommer att hålla länge. Enheten är tillverkad i plast, men ovan- och undersidan har ett gummilager som gör att powerbanken inte glider lika enkelt.

Efter att ha använt Power Bank Free till att ladda ett par telefoner så känner jag mig väldigt nöjd med laddningstiderna. Jag kan inte säga att det går snabbare att ladda telefonerna via vägguttaget än med denna powerbank och det känns som att Xtorms löfte om antal mobilladdningar stämmer bra.

Jag är mycket nöjd med denna produkt och kan absolut tänka mig att rekommendera den till någon som är på jakt efter en snabb powerbank med ett rejält batteri. Det är inte den billigaste modellen du kan hitta, men du får ändå väldigt mycket batteri för pengarna.


Läs mer om enheten på Xtorms webbsida.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se