Elbilen Sion har solceller och kostar bara 16 000 euro

okt
3

En elbil med solceller för 16 000 euro, kan det verkligen vara sant? Det hoppas i alla fall Sono Motors, som ligger bakom sitt bilkoncept Sion. I dagsläget är det alltså bara ett koncept, men företaget har dragit in 227 545 euro på Indiegogo för att kunna förverkliga denna intressanta elbil.

Sion är en liten elbil som ska ta sig 25 mil på en laddning. Men tack vare att den har solpaneler kan man ta sig upp till tre mil extra (eller solpanelerna ska på ett dygn kunna ge nog med ström för 30 kilometers bilfärd). Och Sion ska bara kosta 16 000 euro. För dig som nöjer dig med att komma 12 mil per laddning finns det dessutom en modell som ska kosta 12 000 euro. Vad jag förstår är det bara batterikapaciteten som skiljer modellerna åt.

Förutom ett lågt pris och solceller har Sion en speciell sorts mossa som växer under instumentpanelen. Denna mossa ska fungera som ett naturligt luftfilter. Och mossan behöver inte vattnas eller något sådant, den livnär sig på fukten i luften.

Allt detta låter kanske både flummigt och osannolikt att det någonsin kommer att förverkligas, men redan i början av nästa år hoppas Sono Motors ha en färdig prototyp att visa upp.


Källa: Indiegogo.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼