Recension av Happy Plugs In-Ear Unik Edition

sep
21

Det har gått snart två år sedan jag recenserade Happy Plugs Earbuds – ett par prisvärda hörlurar som jag har använt ganska mycket under dessa år. Nu har jag äntligen fått chansen att testa Happy Plugs in-earhörlurar. Och det rör sig dessutom om en av de senaste modellerna, som heter Happy Plugs In-Ear Unik Edition.

Det jag gillade med Happy Plugs Earbuds var att man fick mycket för pengarna – de kostar ändå bara 200 kronor. Men ärligt talat är ljudbilden ganska platt, särskilt bastonerna försvinner lätt. Unik Edition kostar 350 kronor, vilket fortfarande är ett schysst pris. Men frågan är om man får bättre ljud för pengarna, eller bara ett par likvärdiga hörlurar med mer exklusiv design?

Design inspirerad av grön marmor

Men vi börjar med just designen. Modellen som jag har fått kallas In-Ear Jade Green Marble. Namnet avslöjar en hel del av designen. Lurarna är in-ear, de är gröna och de har detaljer i vad som ser ut som grön marmor (även om det såklart är plast). Till detta kommer även ett par gulddetaljer som gör sig mycket bra till den gröna färgen.

Jag hade nog inte valt den här färgen själv, den är inte riktigt min stil. Men min sambo gillar verkligen hörlurarnas utseende och sa direkt att hon gärna vill ha dessa hörlurar (vilket hon kan glömma, de är mina). Happy Plugs själva säljer in denna modell som en kombination av smycke och bra ljud.

Happy Plugs Unik Edition is simply a whole new headphone experience for your stylish everyday life. Jewelry and sound combined.

Happy PLugs in-ear Unik edition

En ljudbild värd varenda krona

Okej, nu är det dags att prata om ljudbilden, själva poängen med hörlurarna. Och det tar inte mer än ett par sekunder innan jag märker skillnaden mellan Happy Plugs Earbuds och denna in-ear-modell. När earbudsen ofta spelar upp ett ganska platt ljud som ofta saknar den fylliga basen men överdriver diskanten är Unik Edition mycket mer välbalanserad. Jag drar på Stairway to heaven på Spotify (för övrigt världens bästa låt), blundar och bara njuter. Allt är där – från bas till diskant, via mellanregistret. Samma njutning känner jag nästan oavsett vad jag lyssnar på. Dessa hörlurar låter helt enkelt väldigt bra!

Sitter bra i mina öron

Precis som med andra in-ear-hörulurar så gäller det att de sitter bra för att de ska låta bra. Lyckligtvis är det standard att tillverkare skickar med gummihattar i olika storlekar. Happy Plugs skickar med tre storlekar till denna modell, varav en av dem sitter på från början. Det är inte svårt att byta storlek om man vill det. Och när jag har provat ut och hittat rätt storlek så sitter dessa hörlurar väldigt bra i mina öron. Hörlurarna är nätta och lätta, de märks knappt. En hel del bakgrundsljud stängs ute när jag har dem i örat, men inte värre än att jag hör när någon vill prata med mig.

Jag kan utan problem ha dessa hörlurar i öronen i en timme utan att de känns jobbigt. De håller sig på plats i örat, så länge jag inte skakar allt för hårt på huvudet.

Specifikationer

Namn Happy Plugs in-ear Jade Green Marble
Frekvensomfång 20Hz-20kHz
Impedans 16+15%
Känslighet 92+3dB
Max-input 5mW
Kontakt Vinklad 3.5 mm, guldpläterad
Mikrofon Ja
Fjärrkontroll Ja, en knapp
Övrigt Kompatibel med alla telefoner och tablets
Kommer med gummihattar i tre storlekar

Slutligen

Jag har fått chansen att testa en hel del olika hörlurar de senaste åren. Happy Plugs Earbuds är fortfarande prisvärda, men ärligt talat använder jag dem inte särskilt ofta längre. Det händer, men i regel plockar jag fram mina Urbanears Plattan ADV i stället. Men nu är jag är ganska säker på att Happy Plugs In-ear kommer att användas minst lika ofta. De är betydligt smidigare, låter minst lika bra och jag kan ju faktiskt rulla ihop sladden och helt enkelt lägga dem i fickan när jag är klar. Och för priset (ca 350 kronor) får man verkligen en bra ljudbild från ett par väldesignade hörlurar som jag tror kommer tilltala många.

Betyg

9/10


Läs mer om hörlurarna hos Happy Plugs.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se