Lecia Sofort är kameran för polaroidfantasten

sep
19

Kameratillverkaren Lecia har lanserat kameran Sofort, som lär tilltala alla som drömmer om att äga en polaroidkamera. Lecia Sofort är nämligen en direktbildskamera – alltså en kamera som kan skriva ut en bild på fotopapper i princip direkt efter att den har tagits.

Sofort kommer med en hel del finesser. Du kan till exempel växla mellan ett antal förinställningar som macro, auto, selfie, Sport and action och Party and people. Och för dig som gillar att ta selfies har kameran en timer och det finns till och med en spegel på kamerans framsida, så att du ser vad som kommer att fastna på bild.

SOFORT users will be equipped with a camera that not only comes in stylish choices of orange, white and mint colors that reflect the light-hearted fun of instant photography, but also an easy-to-use creative tool that can handle more dynamic situations than a traditional instant camera.

Du behöver ju en speciell film för att kunna skriva ut bilderna som tas. Antingen använder du Fuji Instax Mini eller Lecias egna film (som finns i både svartvitt och färgversion). Lecias filmer kostar 120/140 kronor för tio bilder. Ganska dyrt alltså.

Kamerans objektiv är 1:12,7/60 mm och det inbyggda batteriet ska räcka till att ta upp mot 100 bilder. Sofort kommer i flera färger, så att du kan matcha din personlighet.

Rekommenderat pris för Lecia Sofort är 300 dollar. Inte särskilt billigt kanske, men antagligen den billigaste (nya) Lecia-kameran du kan hitta.


Källa: Lecia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼