Snart kan dina SD-kort ersättas av UFS

aug
10

För några år sedan var man tvungen att hålla koll på vilken sorts minneskort en viss digitalkamera, mobiltelefon eller annan elektronisk mojäng hade stöd för. I dag använder i princip alla konsumentenheter SD-kort och gärna micro-versionen. Men SD-tekniken har sina begränsningar, bland annat vad gäller hastigheter, och dessa börjar märkas mer och mer i takt med att kameror kan filma i allt högre upplösningar.

Lösningen på detta stundande problem kan vara UFS, Universal Flash Storage, som kan erbjuda betydligt högre överföringshastigheter. Om du inte har särskilt stor koll på vad UFS innebär (eller vilka begränsningar SD-kort faktiskt har), så kan du ta en titt på denna video och lära dig allt du behöver veta just nu.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se