Skapa en landningssida på en timme med Wix

Denna artikel är en annons
jun
16

Fråga vilka marknadsförare som helst och de kommer berätta för dig: det första viktiga steget i upprättandet av en professionell online-närvaro är att ha en stor och häftig hemsida. Men om du verkligen vill generera potentiella kunder, remisser och försäljning – är en kick-ass landingssida svaret på gåtan. Lyckligtvis gör hemsidebyggaren Wix det himla enkelt att göra din egen hemsida med deras fullt anpassningsbara mallar för landningssidor.

Så vad är landningssidor bra för?

Landningssidor kan se ut som vilken hemsida som helst, men de fungerar lite annorlunda. Inom den nätbaserade marknaden används landningssidor för att driva besökare till ett specifikt mål genom att få dem att klicka på en speciell åtgärd. Ett genomfört köp i din onlinebutik eller en prenumeration på nyhetsbrev är bara några få av alla möjliga alternativ till åtgärder, listan kan göras lång. En bra landningssida ökar dina chanser att nå framgång med stora steg. Till skillnad från en fullt utvecklad hemsida är en landningssida endast en sida med ett mycket specifikt mål och syfte: att få besökarna att klicka sig vidare till det unika målet, CTA (call to action).

Men vad betyder det egentligen?

När det kommer till innehållet har sidan ett enkelt budskap att förmedla: det främjar den önskade åtgärden och förklarar för besökaren vilka fördelar som kommer genom att utföra denna åtgärd.

Utformningen och designen av sidan får enbart fokusera på att stötta detta mål och inget annat. Detta innebär att designen bör vara enkel och ren så att man inte förlorar besökarens uppmärksamhet genom att distrahera dem med annat. Det ultimata målet med en landningssida är att få besökarna att klicka, både designen och texten på sidan bör reflektera detta.

En landningssida, som man kan höra på namnet, innehåller enbart en sida. Du kan dela upp den i separata avsnitt, men du bör fortfarande hålla dig till en sida, och helst inte för lång. Rubrik, underrubriker, knappar och bilder måste representera sidans budskap på ett effektfullt och effektivt sätt. Kolla in dessa landningssidor skapade i Wix, som exempel.

Såvida du inte planerar att designa din landningssida från grunden, försäkra dig om att du använder en professionell mall för landningssidor. Utöver det faktum att din sida kommer se snygg ut, bidrar det även till att din sida får en stark visuell makt vilket omedelbart leder dina besökare precis dit du vill ha dem – att klicka på knappen.

Så hur funkar egentligen landningssidor?

Wix

För att landningssidan ska fullfölja sitt syfte måste du driva trafik till den. Detta kan göras på ett par olika sätt:

  • Skicka ut landningssidan i form av en e-postkampanj till dina prenumeranter.
  • Dela länken på dina sociala nätverk såsom: Facebook eller Twitter (med eller utan betald reklamkampanj).
  • Lägg till länken i ett blogginlägg (som vi precis gjorde i förgående punkt).
  • Finjustera dina SEO-inställningar så att din landningssida kan bli hittad genom organisk (ej betald) sökning.
  • Skapa en PPC-reklamkampanj på sökmotorer och länka till din landningssida.

Dessa är alla bra metoder för att driva trafik till din landningssida, men nu måste du tänka på vart du vill skicka din besökare när de klickat på din sida. Vi nämnde förut att det ultimata målet med en landningssida är att få besökarna att klicka, så vart ska detta klick ta dem? Kommer de bli omdirigerade till en varukorg? Ett registreringsformulär? En annan sida av din hemsida? Tänk noggrant igenom varje steg och skapa en enkel väg för dina besökare att komma dit med ett enda klick.

Skapa en landningssida med Wix

Om du är övertygad att landningssidor kan förbättra din närvaro online är det bara att sätta igång och skapa en! Wix har många mallar för landningssidor som är specialdesignade för att hjälpa dig generera klick. Välj det tema eller design som bäst avser ditt område. Det enda du behöver göra är att lägga till dina egna bilder, text och länkar. Det är så enkelt!

Tips från experten: En av de bästa fördelarna med att ha en landningssida är att de är relativt enkla att göra. Detta innebär att du faktiskt kan skapa mer än en landningssida för att testa både prestanda och design. Att testa landningssidor är en avgörande teknik inom den professionella marknadsföringen på nätet. Det kan lära dig mycket om din målgrupp och hjälpa dig att fokusera dina meddelanden i framtiden.

Lycka till!

Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼