Xiro Xplorer är en spännande drönarserie

nov
27

Kinesiska företaget Xiro är inte särskilt känt här i Sverige. Men snart kan det bli ändring på detta, i alla fall bland landets drönarentusiaster. Xiro har lanserat sin drönarserie Xplorer, som det ut att vara riktigt spännande.

Xiros dörnare är på många sätt lika marknadsledande DJIs Phantomserie. Xplorer-serien består av tre modeller. Dessa kallas Xplorer, Xplorer G och Xplorer V. Modellerna är nästan helt identiska, men Xplorer G kommer med en Gopro-gimbal och Xplorer V har en inbyggd 1080p-kamera.

Bland Xplorerseriens intressanta funktioner hittas bland annat en knapp för automatisk start och landning, upp till 25 minuter flygtid per laddning och en return to home-funktion som slår in om drönaren tappar kontakt med fjärrkontrollen.

Håller sig till 5,8 GHz

Xiro Xplorer

Till skillnad mot de flesta andra drönarna kommunicerar Xplorer på 5,8 GHZ-bandet. Enligt pressmeddelandet ska detta innebära 1000 meters räckvidd. Du kan slå på WiFi-läget på din Gopro och strömma rörlig bild till din smartphone i realtid, utan att riskera att WiFi-signalen slår ut fjärrkontrollen.

Xplorer V

Xplorer V kommer med en inbyggd kamera. Den kan filma i 1 080p med 30 bilder per sekund eller i 720p med 60 bilder per sekund. Du kan även ta stillbilder i 14 MP. Genom att ladda ner Xiros app kan du ändra kamerainställningar som ISO och liknande direkt i din mobil. Självklart går det även att se kamerabilden i nära realtid i telefonen.

Xplorer G

Xplorer G har ingen inbyggd kamera, men kommer med en Gopro-gimbal. Med hjälp av knapparna på fjärrkontrollen kan du vrida kameran samtidigt som du flyger upp till 1000 meter bort. Xplorer har en inbyggd 2,4 GHz-extender som säkerställer att Goprosignalen också når upp till 1000 meter.

Priser

Du får betala ungefär 6000 kronor för den enklaste Xplorer-modellen. Xplorer G kostar 10 000 kronor och Xplorer V går loss på 10 500 kronor.


Läs mer om Xiro Xplorer.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se