Vi testar Happy Plugs Sport Headphones

nov
3

I mitten av sommaren presenterade svenska Happy Plugs sin senaste hörlursmodell. Den kallas Sport Headphones och är alltså hörlurar för dig som gillar att lyssna på musik när du tränar. Hörlurarna är väldigt lika Happy Plugs Earbuds, men har en annan design som gör att de sitter kvar i öronen ännu bättre.

Happy Plugs Sport Headphones finns i fyra färger; turkos, rosa, blå och svart. Hörlurarna är fukttåliga, så det gör inget om du tränar så hårt att svetten rinner. Silikonsnäckorna finns i fyra storlekar (som alla medföljer). På så sätt kan du vara säker på att hörlurarna passar dina öron. Och de verkligen sitter på plats och känns knappt, vilket är mycket bra.

Delvis fungerande fjärrkontroll

Happy Plugs Sport Headphones

Hörlurarna har en fjärrkontroll med tre knappar. Du kan bland annat använda dem för att höja eller sänka volymen, samt starta, pausa eller byta låt. Självklart kan du även svara på samtal. Knapparna är designade för att fungera med iPhone, iPod och iPad. Tyvärr kan jag inte ändra volymen på min Androidtelefon Nexus 5 med hjälp av fjärrkontrollen, men resten av funktionerna fungerar lyckligtvis.

Sladden är av en ”trasselfri” modell. Den är alltså platt istället för rund. Helt trasselfri skulle jag inte säga att den är, men det är sällan svårt att trassla ut den lilla oreda som sladden kan ställa till med när den ligger i väskan eller fickan.

En liten men trevlig bonus är förvaringspåsen som följer med hörlurarna. Det är en enkel, svart tygpåse som kan stängas igen. Jag vet inte om jag kommer använda det särskilt ofta, men det är ändå roligt att Happy Plugs skickar med en sådan. Det ger ett litet mervärde.

Specifikationer

Happy Plugs Sport Headphones

Happy Plugs Sport Headphones har samma frekvensomfång som Earbudmodellen. Specifikationerna skiljer sig inte överdrivet mycket modellerna emellan.

Namn Happy Plugs Sport Headphones
Frekvensomfång 20Hz~15kHz
Impedans 32 ohm +15%
Känslighet 92+4dB
Max-input 3mW
Kontakt Rak 3.5 mm, guldpläterad
Mikrofon Ja
Fjärrkontroll Ja, tre knappar
Kompatibel med iPhone, iPod och iPad, till stor del även med Android och andra enheter

Bekväma och välljudande

Som tidigare nämnt sitter hörlurarna bra på plats i örat och de är inte på något sätt obekväma. Jag är även nöjd med ljudet man får (i förhållande till vad hörlurarna kostar). En del bakgrundsljud dämpas, men man kan fortfarande höra sin omgivning. In ear-hörlurar brukar vara klart bättre på att dämpa ljud, av naturliga skäl. Hörlurarnas frekvensomfång är klart godkänt, men jag kan sakna de djupaste bastonerna ibland.

Pris och avslutande tankar

Ett par Happy Plugs Sport Headphones kostar ungefär 450 kronor. Det är lite mer än företagets andra modeller (som kostar mellan 200 och 350 kronor), men du får samtidigt fler funktioner på köpet. Jag gillar hur hörlurarna sitter i öronen, det ska mycket till innan de trillar ut. Det känns också bra att modellen är fukttålig och att sladden knappt trasslar sig.

Tyvärr fungerar inte alla fjärrkontrollsknappar med min mobil, men jag kan i alla fall byta låt och pausa musiken. På det stora hela är jag mycket nöjd med Happy Plugs Sport Headphones.

Betyg

8/10


Köp Happy Plugs här

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼