Wifog sänker surfmängden och inför betaltjänst

feb
2

Uppdatering: I oktober 2015 inför Wifog en månadsavgift på alla abonnemang. Läs mer här.

Gratisoperatören Wifog gör om sitt abonnemang och släpper Wifog Plus, en betaltjänst. När Wifog lanserades slog de på stort med att alla användare får surfa obegränsat mycket, mot att man tittar på reklam efter 100 MB/två timmar. I början av året infördes en mjuk gräns vid 4 GB, efter det kom reklamen mycket oftare, nu väljer Wifog istället att helt begränsa den fria surfen till 2 GB. Dessutom halverar de mängden samtalsminuter som ingår till 100 per månad.

Betala för reklamfri upplevelse

Istället får användare, från den första mars, betala för att kunna ringa, skicka sms och surfa utan att behöva titta på reklam. Wifog kallar denna betaltjänst för Wifog Plus och skriver att den är ”en helt ny och toksmidig betaltjänst”. Vad den kommer kosta och hur mycket man får för pengarna framgår däremot inte.

”Med nya Wifog Plus kan du välja att hushålla med ditt gratisabonnemang och enkelt köpa till mer surf när du vill för en billig peng. Exempel: köp till data för att se en film utan reklamavbrott och gå tillbaka till gratissurfandet automatiskt när du använt upp det du köpt.”

Det är uppenbart att Wifog mer och mer går ifrån sin ursprungliga affärsidé om att erbjuda kostnadsfri, obegränsad surf med lite telefoni. Antagligen kan de helt enkelt inte tjäna tillräckligt mycket på reklamen för att finansiera kostnaden för den data som förbrukas.

Jag förstår också att de alla flesta inte nöjer sig med 100 minuters samtalstid per månad och 200 sms. Frågan är om detta kommer rädda Wifog, eller leda till att fler ger upp tjänsten och byter till ett klassiskt abonnemang?


Källa: Wifog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼