Montblanc E-Strap gör alla klockor smarta

jan
4

2014 var verkligen året då inte bara din telefon och TV skulle vara smart. Klockor, armband och glasögon begåvades med skärmar, appar, sensorer och annat nödvändigt. Men om du inte vill ha en smartklocka på armen istället för ditt fina analoga armbandsur har den tyska klocktillverkaren Montblanc tagit fram en lösning som gör klockans armband smart.

Montblanc E-Strap är ett lyxigt läderarmband för ett vanligt armbandsur. Armbandet bör passa de flesta klockorna, även om det såklart är tänkt att användas med Montblancs egna produkter. På baksidan av bandet finns en 0,9″ svartvit OLED-skärm som har en upplösning på ”massiva” 128 x 36 px.

Den lilla enheten kopplas till din iOS- eller Androidtelefon via bluetooth och kan sedan visa inkommande samtal, sms, mejl, kalenderpåminnelser och uppdateringar från sociala medier. E-strap låter dig också kontrollera telefonens musik spelare och kan mäta hur mycket du rör på dig, tack vare den inbyggda pedometern och accelerometern.

Montblanc E-Strap app

Montblanc har självklart också släppt en app till Android och iOS, via den kan du bland annat se statistik om din träning. Egentligen kan E-Strap inte göra mer saker än de flesta andra smarta armbandsenheterna på marknaden, skillnaden ligger alltså i att den kan integreras med ditt armbandsur. Du kommer snart kunna beställa E-Strap och enheten ska kosta 250 euro. Inte särskilt billigt, men du ser ut att få en riktigt snygg enhet för pengarna.


Källa: aBlogtoWatch.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼