Wifogs användare tvingas se mer reklam för mindre surf

dec
2

Svenska mobiloperatören Wifog gör om villkoren för sitt abonnemang och låter nu sina användare ringa 200 minuter och skicka 200 sms per månad. Men för att få tillgång till detta måste kunden ladda på sina samtalsminuter och meddelanden genom att titta på reklam.

Varje gång man fyller på genom att se på reklam ökar mängden innestående med fem minuter samtal och fem sms. Du kan dock aldrig få mer än 200 minuter och 200 sms per månad. Det går heller inte att ladda på samtal/sms och data samtidigt.

Begränsad surfmängd till 4GB

Samtidigt har Wifog även valt att i princip begränsa mängden internet som en användare får, till 4 GB per månad. Tidigare har man kunnat ladda på 100 MB surf (giltig i två timmar) obegränsat antal gånger per månad, men nu kommer den som har surfat upp 4 GB istället tvingas ladda på mer kapacitet redan efter 15 MB. Att försöka streama något då blir i praktiken omöjligt.

Att Wifog beslutat begränsa surfmängden och tvinga sina användare att själva ladda på samtal och sms beror givetvis på att de vill öka reklamtittande. Eftersom det är Wifogs enda inkomstkälla är det viktigt att den fungerar. Det är långt ifrån billigt att köpa data och samtal från en operatör vars nät man hyr in sig i.


Källa: Wifog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼