Aktivitetsarmbandet utsett till årets julklapp 2014

nov
25

Årets julklapp 2014 har i vanlig ordning utsetts av Handelns utredningsinstitut (HUI). De senaste åren har dominerats av olika elektroniska prylar; 2007 var det GPS-mottagaren, 2010 en surfplatta, 2012 utsågs hörlurarna och i år är det aktivitetsarmbandet som fått titeln Årets julklapp. Många svenska elektronikbutiker har redan hoppat på detta och fyllt sina webbsidor med smarta band.

Ett aktivitetsarmband är, som namnet antyder, ett armband som mäter dina aktiviteter. Om du till exempel tränar kan armbandet hålla koll på antal steg, var du har varit och din puls. De ska även kunna hålla koll på sin sömn och vissa modeller sägs även veta ungefär hur många kalorier du förbränner.

”Aktivitetsarmbandet har funnits en tid, men det är först i år som försäljningen tagit fart. Armbandet registrerar steg och kan kombinera rörelseaktivitet med data om puls och sömn.”

Armbandet kopplas vanligtvis ihop med en smartphone och det är där du får informationen presenterad. Jag kan tycka att årets val är ett ganska bra sådant, under det senaste året har intresset för och utbudet av aktivitetsarmband ökat markant och de rider på den hälsovåg som just nu sveper genom landet. Huruvida armbanden kommer synas på var och varannan människa från och med nu är kanske inte lika säkert.


Källa: HUI.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼