Sony presenterar fullformatskameran α7 II

nov
20

Sony har precis presenterat uppföljaren till den smidiga fullformatskameran α7. Den har fått modellnamnet ILCE-7M2, men kallas vanligtvis för α7 II eller A7 II. Kameran är fortfarande världens minsta fullformatare med utbytbara objektiv, men under skalet döljer sig ett antal nyheter.

Inbyggd avancerad bildstabilisering

Sony α7 II har en optisk 5-axlig bildstabilisering inbyggd i kamerahuset, det ska enligt Sony själva vara första gången en fullformatskamera får detta. Rent tekniskt innebär det att kamerans sensor rör sig längs fem axlar för att motverka skakningar och därmed förhindrar oskärpan som kan uppstå av dem.

Snabb autofokus

Sony A7 II

Med nya α7 II kommer även snabb autofokus. Hela 117 fokuspunkter är vad kameran har att jobba med. Autofokusmotorn ska ha blivit 30% snabbare jämfört med tidigare modeller. Du kan även lita på att autofokusmotorn fortsätter fungera under snabba bildtagningssekvenser (upp till fem bilder per sekund).

Specifikationer

Namn Sony Alpha α7 II
Mått 126,9 x 95,7 x 59,7 mm
Vikt 566 g endast kamerahus, 599 g med batteri och media
Objektivfattning E-fattning från Sony
Sensor Fullformat, 35 mm, Exmor CMOS
Upplösning 24,3 MP
Bildstorlek (max) 6000 x 4000 px
Video AVCHD: Mpeg-4, upp till 50 bilder per sekund
Fokuspunkter 117
ISO-lägen ISO 100–25600
Sökare Elektronisk
Skärm 7,5 cm
Övrigt Wifi, NFC, mikrofoningång, inbyggd stereomikrofon, inbyggd bildstabilisering i kamerahuset

Sony α7 II kommer med inbyggd WiFi och NFC. Du kan koppla in en stereomikrofon och hörlurar för att få bättre ljud i dina filmer. Kameran kan filma i full HD, upp till 50 bilder per sekund.

Pris och lansering

Sony har i skrivande stund inte släppt några uppgifter om släppdatum och pris för A7 II. Vi återkommer så snart mer information finns.


Källa: Sony press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼