Bahnhof lanserar Plan B – fri VPN för alla kunder

nov
17

Den svenska bredbandsoperatören Bahnhof är antagligen den sista som vägrar ta upp datalagringsdirektivet, trots att Post- och Telestyrelsen menar att det måste följas. Den 24 november kommer de tvingas att betala vite på fem miljoner kronor till PTS, om de inte återupptar datalagringen. För att klara sig ifrån detta lanserar Bahnhof nu Plan B.

Fri VPN till alla kunder

Den 24 november kommer Bahnhof motvilligt att återuppta sin datalagring. De kommer dock samtidigt erbjuda alla sina användare en kostnadsfri anonymiseringstjänst (VPN), med den aktiv menar Bahnhof att den data som de tvingas lagra inte kommer kunna kopplas till en användare och därmed bli meningslös. Tjänsten kallas Lex Integrity.

”Nu väljer Bahnhof att […] lösa situationen på ett ansvarsfullt sätt, nämligen genom att lösa upp hela problematiken. Vi startar datalagringen, men exakt samtidigt gör vi datalagringen meningslös.”

Befintliga kunder kan, med start den 24 november, kostnadsfritt aktivera Lex Integrity genom att logga in på Bahnhofs webbsida. För nya kunder innebär detta antingen att man väljer att aktivera VPN vid beställning, eller att den är aktiv som standard.


Källa: Bahnhof.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼