Twitter lovar hålla Twitpic vid liv

okt
27

När Twitter var en ny tjänst fanns ingen möjlighet att ladda upp bilder direkt i en tweet. För att kunna posta en bild var man tvungen att laddas upp någon annanstans. Då kom ett par bilduppladdningstjänster till, där Twitpic sannolikt var den mest populära. Men när twitter lanserade en egen lösning blev behovet av externa tjänster överflödiga och användningen minskade drastiskt. I början av oktober meddelade Twitpic att deras tjänst skulle läggas ner.

Eftersom att Twitpic är hem för tusentals bilder vore det väldigt tråkigt om alla de försvann. Det verkar även Twitter själva tycka, de har därför gått med på att överta Twitpic och därmed hålla sidan, och de uppladdade bilderna, vid liv. Men det kommer inte längre vara möjligt att ladda upp nya bilder till Twtpic, sidan kommer istället att fungera som ett slags arkiv.

Twitter orsak till nedläggningen?

Rykten har gått att Twitpics främsta anledning till att lägga ner sin tjänst efter nio år var en strid mot just Twitter gällande Twitpics namn. Huruvida detta är sant eller inte finns inga bekräfta uppgifter om, men det är inte osannolikt att så är fallet. Både namnet och loggan är väldigt lik Twitters.

Twitter har inte sagt hur länge de kommer låta Twitpic finnas kvar, men förhoppningsvis har de inga planer på att lägga ner tjänsten inom de närmaste åren.


Källa: NDTV Gadgets.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼