Så mycket låter Hendos hoverboard

okt
23

För ett par dagar sedan skrev jag om Hendo, som utvecklat en hoverboard och nu lagt upp en kickstarter för att finansiera projektet. De bad om $250 000 och har, med 52 dagar till godo, redan passerat sitt mål.

Jag har nu hittat mer information om Hendo och deras hoverboard, tyvärr är det information som inte direkt gör mig mer övertygad om att deras prototyp är särskilt användbar. Vi kan börja med att titta på denna video, där det går att lyssna på det ljud som hoverboarden producerar.

Det är minst sagt ett öronbedövande, tjutande dån som skapas när Hendos hoverboard drar igång. Att den inte är ljudlös kunde jag ana, men detta är betydligt mer högljutt än jag hade trott. Till detta kommer det faktum att brädan kräver ett metalliskt underlag för att ens sväva och det verkar inte särskilt enkelt att få den dit man vill.

Hoverboards inget Hendo drömmer om

En artikel i New York Times berättar mer om Hendo, deras hoverboard och företagets framtidsplaner. Det är uppenbart att en hoverboard aldrig har varit drömmen eller målet för grundarna av Hendo, istället verkar de vilja utveckla tekniken för att licensera den till andra företag. Det behöver inte vara fel, men hela deras Kickstarter andas ju hoverboards.

”Mr. Henderson, though, doesn’t even skate and his “Hendo Hoverboard” is basically a publicity stunt.”

Oavsett huvudmål har Hendos Kickstarter alltså slagit sitt mål och mer pengar lär trilla in via tjänsten. Framtiden kan mycket väl innehålla hoverboards, men det lär dröja och det är osannolikt att Hendo leder den evolutionen. Till dess får vi nöja oss med videor som denna:


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼