Google Inbox är en ny sorts inkorg

okt
23

Google menar att vi mejlar mer och mer, vilket leder till att våra inkorgar blir allt mer fyllda. Drömmen om en välorganiserad inkorg (kanske helt tom) är för många långt borta, men det vill sökjätten råda bot på med sin nya app Inbox.

Inbox är ett alternativ till din vanliga mejlklient från teamet bakom Gmail, det är osäkert om den fungerar med andra e-postadresser. Inbox finns som app till Android och iOS och fungerar även i webbläsaren.

”Inbox bygger på allt vi har lärt oss av Gmail och är en nystart som omfattar mer än e-post för att hjälpa dig ta itu med det som verkligen är viktigt.”

Sorterar din mejl automatiskt

Google Inbox

Inbox sorterar automatiskt din mejl utifrån kategorier och hur viktiga de är, viktiga mejl (med till exempel bokningsbekräftelser) visas tydligare. Inbox kan även söka upp och visa relevant information vid mejlet, så att du till exempel även ser adressen och en karta till restaurangen där du bokat bord. Du kan även hålla koll på var ett paket som är på väg till dig befinner sig.

Inbox visar beställningsuppdateringar, flygstatus, bokningsuppgifter och bilder även innan du öppnar ett mejl, så att du snabbt hittar information som kan vara relevant för dig.

Kräver en inbjudan

Inbox har precis lanserats i betaversion. För att kunna använda den krävs att du får en invite. Att ställa sig i kö är inte svårare än att skicka ett mejl till inbox@google.com, så återkommer de med en inbjudan när det är du som är först i kön.


Källa: Google Inbox.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼