Hoverboards kan snart vara en verklighet

okt
21

Uppdaterat: Projektet har redan nått sitt mål. Mer information om Hendo och denna hoverboard finns i denna artikel.

Många har drömt om att sväva fram på en skateboardliknande svävare, snart ser detta ut att kunna bli verklighet. Det amerikanska företaget Hendo har nyss lagt upp en kickstarter där de visar upp sin leviteringsteknik och en fungerande hoverboard. Nu kan en sådan bli den, för ”bara” 10 000 dollar.

”Hendo is introducing the world’s first REAL hoverboard and hover developer kit. We are putting hover technology in YOUR hands.”

Vid en första anblick ser Hendos hoverboard riktigt läcker ut, även om den bara svävar några centimeter över marken och inte direkt rör sig framåt i bländande hastigheter. Men ju mer jag läser om den, desto mer inser jag att Hendo har en bra bit kvar innan brädan fungerar som vi skulle önska.

Till exempel kan den bara sväva om den är ovanför en yta som är gjord av en ”non-ferromagnetic conductor”, till exempel aluminium. Att sväva fram över asfalt, trägolv eller vatten är alltså inte möjligt.

Behöver en kvarts miljon dollar

Hendo vill ha in 250 000 dollar via Kickstartern, som avslutas den 15 december, för att vidareutveckla svävartekniken och ta sitt koncept till nästa nivå. Även om det alltså lär dröja innan gemene man svävar runt på stan så kanske vi snart har tagit ett litet steg närmare den drömmen.


Källa: Kickstarter.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼