Liten GoPro-utmanare från HTC heter RE

okt
9

Förutom att presentera Desire EYE visade HTC under gårdagskvällen upp sin lilla sportkamera som fått namnet HTC RE. Den skulle kunna ses som en möjlig utmanare till GoPro, som är marknadsledande när det kommer till sportkameror, men RE skiljer sig på en hel del punkter. Inte minst när det kommer till den periskopliknande designen.

Att HTC valde just denna design för RE sägs bero på att den därmed kan vara både liten och nätt, samtidigt som den ligger bra i handen. Och visst ser den ut att vara rätt greppvänlig. Du kan både fota och filma med RE, den klarar av att ta stillbilder i 16 megpixlar och filmar i 1080p, 30 fps. Objektivet har en 146 graders vidvinkel, vilket gör att man får en fisheye-effekt på filmerna.

RE har ingen skärm och bara en enda knapp. Ett tryck på den tar ett foto, håll in den längre för att filma. Kameran startas automatiskt när du håller i den. Tanken är att man ska koppla den till sin smartphone med minst Android 4.3 eller iOS 7 via bluetooth eller Wifi, för att genom den kunna se vad kameran ser och ställa in tidsinställda inspelningar och filma i slow motion.

Allt du fotar och filmar säkerhetskopieras dessutom automatiskt till din telefon. Inom kort kommer RE även ges möjligheten att livesända film på YouTube.

Kameran har plats för minneskort (microSD). Det lilla inbyggda batteriet sägs räcka till ca 100 minuter filmande, vilket inte är överdrivet mycket. Kameran laddas via USB, den är vattentät och har därför en IP57-certifiering.

HTC RE ska lanseras i Sverige i slutet av året. Pris får vi lov att återkomma med när vi har fått officiell information.


Källa: RE camera.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼