HTC presenterar nya Desire EYE

okt
9

Sent i går svensk tid presenterade HTC sin nya telefon. Den är del av företagets Desire-serie och har döpts till HTC Desire EYE. Stort fokus ligger på foto, inte minst selfies. HTC menar att Desire EYE har mobilmarknadens bästa frontkamera, upplösningen ligger på hela 13 MP. Den kan användas i kombination med den bakre kameran för att skapa ”en ny selfie-upplevelse för HTC-användare”.

Specifikationer

HTC Desire EYE är vattentät, något som ligger i tiden. Telefonen kommer med en 5,2″ skärm med full HD-upplösning. Designen känns väldigt stilren och HTC-typisk. Eftersom den främre kameran är så pass viktig är den bra mycket större än vi är vana vid. Hur telefonen känns i verkligheten är svårt att säga utifrån de pressbilder som släppts hittills.

Namn HTC Desire EYE
Mått 151,7 x 73,8 x 8,5 mm
Processor 2,3 GHz Snapdragon 801, Quad-Core
Skärmstorlek 5,2″
Upplösning 1920 x 1080 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16 GB
Minneskort Ja, microSD (max 128 GB)
Batteri 2400 mAh
Bakre kamera 13 MP
Främre kamera 13 MP
4G Ja
Övrigt Dubbla blixtar (fram och bak), vattentät, dubbla högtalare, tre mikrofoner, NFC, nano-SIM, Android 4.4.2

Stort fokus på foto

HTC Desire EYE

HTCs fokus med nya Desire EYE är uppenbart foto. Till att börja med har mobilen alltså lika högupplösta kameror fram som bak, båda har dessutom en dubbel LED-blixt och dedikerad mikrofon. Vidare släpper HTC mjukvaran HTC EYE Experience, som bland annat låter dig kombinera bilder tagna med de två kamerorna, så att du tar plats i mitten av ett foto.

”HTC EYE Experience höjer nivån för mobil bildbehandling med unika funktioner, som garanterar, att du alltid syns från din bästa sida.”

Med EYE Experience kommer även ett par funktioner som låter ganska poänglösa. Face Fusion gör att en bild på dig sätts samman med en på en vän (eller kändis), så att man kan se hur era barn skulle kunna se ut. Ingen funktion vi aldrig sett tidigare, även om detta sannolikt är första gången en mobiltillverkare utvecklar den.

Alltid mitt i bilden på Skype

Den främre kameran har en funktion som håller koll på ditt ansikte, så att det alltid är i fokus vid exempelvis videosamtal. Om du rör dig ur kamerans centrum ser EYE Experience till att mottagaren ändå ser dig mitt i bilden. Jag gissar att detta fungerar genom att kamerabilden är högre upplöst än vad som sänds i videosamtalet och att Desire EYE därmed kan beskära olika delar beroende på var du befinner dig. Denna funktion ska fungera för upp till fyra personer samtidigt.

HTC Zoe gör dina bilder till presentationer

HTC har även släppt en app som heter Zoe. Den kan användas för att sätta samman foton och videor till en presentation med olika teman. Presentationerna kan delas med andra Zoe-användare, som i sin tur har möjlighet att dela skapelsen i sociala medier.

HTC Desire EYE ska släppas i november. Om detta gäller även i Sverige återstår att se och priset är inte offentliggjort.


Källa: HTC.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼