Test av Happy Plugs Earbuds

okt
6

Sedan mina senaste hörlurar börjat glappa (och slutligen gått sönder helt) har jag letat efter ett nytt par. I min jakt på ett par diskreta hörlurar fastnade jag slutligen för det svenska märket Happy Plugs, vars hörlurar kostar från 200 kronor. Jag slog till på ett par och har testat dem i ungefär en vecka. Här är min recension.

Finns i två modeller

Happy Plugs finns i två modeller. Dessa är in-ear och earbuds. Eftersom jag aldrig varit ett fan av in-earmodellen föll valet på ett par earbuds. Den stora grejen med Happy Plugs är att de kommer i en stor mängd olika färger, jag valde dock den vita modellen. Frakten var snabb och inom ett par dagar väntade mina nya hörlurar på mig.

Det första intrycket är fantastiskt. Förpackningen är lika stilren som snygg. Hörlurarna, tillsammans med den inbyggda fjärrkontrollen, bildar en snygg dubbelnot. Jag har läst flera kommentarer från köpare som knappt vill öppna förpackningen eftersom den är så snygg, jag förstår dem. Men jag slet ändå upp den och plockade ut lurarna.

Sitter ganska bra

Happy Plugs

Earbudmodellen sitter ganska bra i mina öron. Det känns inte som att de ska trilla ut när jag promenerar eller rör på mig. Jag har inte testat att springa med dem, men det känns som att de skulle kunna klara det också. Efter någon halvtimme blir jag lite öm i öronen, men det beror sannolikt på att jag inte har haft hörlurar i dem på länge. Modellen känns väldigt lätt och märks knappt.

Eftersom det rör sig om earbuds och inte in-erhörlurar så stänger de inte ute bakgrundsljud särskilt bra. Det kan vara jobbigt och kräva att man höjer volymen för att överrösta omgivningen. Samtidigt tycker jag att det är rätt skönt att kunna höra vad människor omkring mig säger, utan att behöva plocka ut lurarna ur öronen.

Ljudet

Det viktigaste är givetvis hur ljudet i hörlurarna blir och jag är rätt nöjd med det. Med tanke på att de bara kostar 200 kronor förväntar jag mig inga stordåd, men det går ofta alldeles utmärkt att spela sin favoritlista från Spotify. En del låga bastoner tenderar dock att försvinna, samtidigt som diskanten är något stark. Detta kan man ändå till viss del motverka med Spotifys inbyggda EQ, men det är ingen generell lösning. Med tanke på priset är jag ändå väldigt nöjd med ljudbilden.

Helt okej headset

Hörlurarna har även inbyggd mikrofon och går därför att använda som headset. Ljudet från mikrofonen är bra och samtalet låter bra i hörlurarna. Fjärrkontrollen har en enda stor knapp som kan användas för att svara på och avsluta samtal. Man kan även starta och pausa musik, ett dubbeltryck hoppar dessutom till nästa låt.

Specifikationer

Namn Happy Plugs Earbuds
Frekvensomfång 20~15kHz
Impedans 32 ohm +15%
Känslighet 110+3dB
Max-input 10mW
Kontakt Vinklad 3.5 mm, guldpläterad
Mikrofon Ja
Fjärrkontroll Ja, en knapp
Kompatibel med iPhone, iPad, Android, Samsung, HTC, Nokia, Sony, LG, Motorola med flera

Finns i 18 karats guldversion

Happy Plug Earbuds

Happy Plugs kommer, som tidigare nämnt, i många färger. De flesta enfärgade kostar 199 kronor, de mönstrade och de i guld- och silverimitation kostar 249 kronor. Sedan finns en modell som är täckt i 18 karats guld. Den har exakt samma specifikationer som de andra modellerna, men kostar istället ofattbara 95 000 kronor. Vem som betalar det vet jag inte, hade jag haft så mycket pengar skulle jag antagligen köpa ett par finare hörlurar.

Avslutande tankar

Jag har inte hunnit använda mina Happy Plugs någon längre stund ännu, men det känns som ett mycket bra köp. Det jag inte gillar är att sladden verkligen kan trassla in sig, något som hörlurar gärna vill göra i fickan. Det återstår att se om mina Happy Plugs håller, eller som sladden börjar glappa inom kort. Gör den inte det kommer jag behålla dem ett bra tag, de är både snygga, smidiga och erbjuder en bra ljudbild.

Är du på jakt efter ett par hörlurar som dämpar allt bakgrundsljud, eller ger dig en helt perfekt ljudbild, leta vidare. Men om du söker ett par prisvärda, välljudande och snygga hörlurar som knappt märks när du har dem på dig, då kan Happy Plugs vara något för dig.

Betyg

7/10


Köp Happy Plugs här.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼