IFA: Två nya Note från Samsung

sep
5

Samsung har under årets upplaga av IFA släppt ett flertal nya enheter, en del var väntade och en del väldigt överraskande. Att de skulle släppa en ny Galaxy Note var väntat, men det blev faktiskt två. Dels Galaxy Note 4 och dels den galna Galaxy Note Edge som har en extra skärm på ena långsidan. De båda skärmarna sitter ihop och ser ut som en enda, även om det alltså är två stycken. Den sekundära skärmen används olika beroende på vilken app man startar.

Specifikationer

Namn Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy Note Edge
Mått 153,5 x 78,6 x 8,5mm 151,3 x 82,4 x 8,3mm
Processor 2,7 GHz Quad core 2,7 GHz Quad core
Skärmstorlek 5,7″ 5,6″
Upplösning 2560 x 1440 px 2560 x 1440 px + 160 px (andra skärmen)
RAM 3 GB 3 GB
Inbyggd lagring 32 GB 32/64 GB
Minneskort Ja, microSD (max 64 GB) Ja, microSD (max 64 GB)
Batteri 3220 mAh 3000 mAh
Bakre kamera 16 MP 16 MP
Främre kamera 3,7 MP 3,7 MP
4G Ja Ja
Övrigt Fingeravtrycksläsare, UV-sensor, wefie-funktion, S Pen, NFC, Android 4.4 Fingeravtrycksläsare, UV-sensor, wefie-funktion, S Pen, NFC, Android 4.4

Som ni ser är specifikationerna i stort sett lika för Note 4 och Note Edge. Note 4 har aningen större skärm -fast bara en, lite kraftfullare batteri och är aningen större. Annars är det alltså i princip samma hårdvara under skalet, som kommer i färgerna Charcoal Black, Frost White samt Bronze Gold.

Som du kan se i videon ovan samspelar sidoskärmen med de appar du drar igång. Exakt vad som visas beror på appen och det är inte säkert att alla appar har stöd för denna funktion, i alla fall inte ännu. Jag ser inte riktigt poängen med att ha en rundad skärm på sidan, men har å andra sidan inte fått chansen att testa Note Edge ännu heller.

Samsung Galaxy Note 4 och Edge kommer med en ny snabbladdningsfunktion. Exakt hur mycket snabbare telefonen laddas tack vare detta är okänt, men snabbare laddning är alltid välkommet.

Samsung har även slängt in ett antal sensorer i Note 4 och Note Edge. Telefonerna kan bland annat mäta UV-strålning och puls. Vidare finns en IR-sensor som gör att man kan använda telefonerna som fjärrkontroller. Tyvärr är de varken fukt- eller dammskyddade, vilket börjar bli vanligare och vanligare nu.


Källa: Samsung mobile press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼