Nätfiskare försöker lura dig med Netflixuppsägning

sep
3

De senaste åren har v tyvärr fått vänja oss vid nätfiskare som, vanligtvis via mail, försöker lura oss att ge ifrån oss våra kortuppgifter. Tidigare har bedragarna främst utgett sig för att vara banker, men även Telia och Skatteverket har varit utsatta. Nu har bedragarna även börjat utge sig för att vara Netflix.

Bluffmail om Netflixuppsägning

Bara idag har jag två gånger fått mail från vad som er ut att vara Netflix. I mailet står att min prenumeration har blivit uppsagd och man ska klicka på länken om man ångrar uppsägningen. Mailet ser till stor del ut som de som Netflix skickar, även om det finns en del stavfel och liknande. Den som klickar på länken kommer såklart inte till Netflix webbsida, utan en som bedragarna har skapat.Netflix-phishing

Så ser du att mailet är en bluff

Ett enkelt sätt att kolla om ett mail är äkta eller spam är att se vilken avsändaradress det har. I detta fall har mailet inte en netflix.com-adress. Värt att veta är dock att detta går att fejka, så att det ser ut som att mailet ändå är skickat från Netflix.

Ett annat tips är att hålla musen över länken i mailet. Då brukar adressen synas, ofta längst ner till vänster. Fejklänken i Netflixmailet leder inte till Netflix webbsida. Känner du dig osäker är det alltid bäst att kontakta företaget det rör sig om, så kan de svara på om mailet är från dem eller ej.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼