IFA: Asus presenterar ZenWatch

sep
3

Årets upplaga av IFA är igång och Asus har precis avslutat sin presskonferens. De talade en hel del om sina stundande lanseringar och vad som komma skall. Det fjärde kvartalet i år ska till exempel deras succételefon Zenfone börja säljas i Europa. Den kommer till oss i 4G-version.

Tysta din telefon med ZenWatch

Det mest intressanta på presskonferensen var företagets nya smartwatch som kallas ZenWatch. Klockan kör som väntat Android Wear och har ett par spännande funktioner. Bland annat kan man tysta sin ringande telefon genom att lägga handen över klockans skärm. Vet du inte var din telefon är kan du trycka två gånger på skärmen med två fingrar, så börjar den ringa.

Det går också att använda ZenWatch som fjärrkontroll till mobilens kamera. Du ser kamerabilden i klockan i realtid och kan trycka av en bild på distans. Vidare har ZenWatch utrustats med fitnessfunktionerna som är heta just nu. Den håller koll på din puls, steg, kaloriförbränning med mera.

Specifikationer

Asus har nu gått ut med lite mer information om ZenWatch och några specifikationer. Där kan man bland annat läsa att ZenWatch har en Qualcomm® Snapdragon™ 400-processor på 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB lagring samt 1,63″ AMOLED-skärm med en upplösning på 320 x 320 pixlar som skyddas av Gorilla Glass 3.

Vidare finns det självklart Bluetooth och inbyggd mikrofon i klockan som mäter 50,6 x 39,8 x 7,9-9,4mm. Den väger 50 gram, armbandet 25 gram. Klockan kommer i ”Silver- and rose-gold-colored layers”, armbandet är i brunt läder.

Vi vet ännu inte vad ZenWatch kommer att kosta eller när den släpps i Sverige eller resten av världen. Klart är dock att den kräver en mobil med minst Android 4.3.


Källa: Asus Pressroom.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼