Paketleverans med drönare är Googles senaste projekt

sep
1

Snart kommer paket du beställer via Google skickas med hjälp av drönare. Detta skulle i alla fall kunna bli verklighet inom ett par år, Google håller på att utveckla en sådan tjänst. Företaget har lagt de senaste två åren på konceptet som kallas Project Wing och visar nu upp ett första test. Projektet är en del av Google[x], som bland annat utvecklat Google Glass.

”Project Wing is a Google[x] project that is developing a delivery system that uses self-flying vehicles. As part of our research, we built a vehicle and traveled to Queensland, Australia for some test flights. There, we successfully delivered a first aid kit, candy bars, dog treats, and water to a couple of Australian farmers.”

Filmen ovan visar hur Googles rymdraketsliknande drönare levererar en litet paket med hundmat till en man i Australien. Han bor långt från närmaste stad, så att skicka paket luftvägen känns relevant i hans fall. Som nämnt i filmen är projektet långt ifrån redo att lanseras på riktigt, men Project Wing har i alla fall kommit en bra bit på vägen.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼