Apples iWatch kan lanseras i september

sep
1

Rykteskarusellen kring en smartwatch från Apple, vanligen kallad iWatch, har snurrat i flera år nu. Nu säger flertalet rykten att en lansering är stundande, Apple har kallat till en presskonferens den 9 september och väntas då visa upp nästa generations iPhone. Men kanske kommer Tim Cook inte nöja sig med det, rykten menar att Apple då även kommer visa upp sin klocka.

Det finns inga klara rykten om hur en iWatch skulle kunna se ut eller vilka funktionen den får. Men det är högst sannolikt att en sådan enhet kommer vara tajt kopplad till iPhone, sannolikt via bluetooth. Klockan lär köra en version av iOS 8 och ha stora möjligheter att visa nya meddelanden, inkommande samtal, styra musik med mera. Det är även väldigt troligt att iWatch kan mäta puls, steg och liknande för att vara en naturlig del i användarens träning.

Kanske inte blir en klocka

Något som gör att ryktena om en stundande smartwatch från Apple känns mer osannolika är det faktum att det i princip inte finns några läckta bilder från produktionen. iPhone har drabbats av flera läckor, men med iWatch finns det inget sådant. Några troliga specifikationer florerar heller inte i ryktesdammen.

Det kan vara så att Apple kommer släppa en enhet som bärs runt handleden, men inte är en klocka. Istället kan det vara ett träningsarmband som kan hålla koll på puls, steg och liknande. En sådan produkt lär vara betydligt billigare än en klocka. iWatch ryktas komma att kosta hela 400 dollar, vilket i sådana fall gör den dyrare än de flesta existerande modellerna.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼