Instagram släpper app för Hyperlapsefilmer

aug
28

Instagram har släppt en ny app till iOS. Den heter Hyperlapse from Instagram och används alltså för att skapa hyperlapsefilmer. En hyperlapse är ungefär samma sak som en timelapse, med skillnaden att kameran rör på sig. Kortfattat kan det förklaras som en filmsekvens som visar en uppsnabbad händelse. Ta en titt på Instagrams video som visar hur en hyperlapse kan se ut.

”Hyperlapse from Instagram features built-in stabilization technology that lets you create moving, handheld time lapses that result in a cinematic look, quality and feel—a feat that has previously only been possible with expensive equipment.”

Teamet bakom Instagram har lagt mycket tid på att skapa en stabiliseringsfunktion som gör att din hyperlapse blir så mjuk som den ska vara, något som sällan är fallet om man bara drar upp hastigheten på ett videoklipp. Är du intresserad av att läsa om utvecklingen av appen kan du besöka Instagram engineering blog.

Hyperlapse from Instagram finns i dagsläget endast tillgängligt för iOS. Förhoppningsvis kommer appen till fler plattformar i framtiden.


Källa: Instagram Blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼