Konsten att hitta rätt hörlurar

Denna artikel är en annons
aug
22

Alla lyssnar på musik. Som pendlare ser jag dagligen hundratals människor med hörlurar i eller på öronen. En del lyssnar kanske på en ljudbok eller deltar i ett telefonmöte, men jag tror att de allra flesta har sin favoritmusik i öronen. Lika unik som musiken man lyssnar på brukar storlek och design på hörlurarna vara. Många har små in ear-hörlurar, andra större lurar av on ear-modell. I dag kan man hitta en uppsjö av designade hörlurar i alla tänkbara prisklasser. Hörlurarna har gått från att enbart förmedla ljud till att lika mycket uttrycka användarens personliga stil.

Måste vara bekväma

Det viktigaste för mig när jag väljer ett par hörlurar är såklart att de låter bra och att de sitter bekvämt. Därefter kommer priset och designen självklart in i bilden, men om hörlurarna inte är bekväma spelar det ingen roll hur snygga de är. Jag har provat de flesta hörlurstyperna, men för det mesta brukar jag välja den smidigaste sorten, sådana man stoppar in i öronen. Men jag gillar inte riktigt de modellerna som trycks djupt in i huvudet, även om de effektivt stoppar ljud utifrån så känns det som att jag har öronproppar på mig.

Sveriges största butik för hörlurar heter Headler.se och de har ett väldigt stort utbud. Här finns verkligen alla möjliga modeller, utseenden och prisklasser. Jag har besökt sidan flera gånger i min jakt efter nästa par hörlurar. Efter att ha sökt efter bekväma, snygga och prisvärda in ear-lurar har jag nu hittat en modell som jag är väldigt nöjd med.

Happy Plugs

Happy Plugs

Hörlurarna heter Happy Plugs Green och kostar strax under 200 kronor. De finns i flera fräcka färger, jag fastnade för de limegröna. Modellen är in ear, men inte ”öronproppar”, vilket är vad jag helst använder. Eftersom de är små går de enkelt ner i fickan när de inte används, jag kan alltså ha med mig dem var jag än beger mig. Ljudet är också väldigt bra, hade de inte låtit bra skulle jag inte fortsätta använda dem, hur snygga och smidiga de än är.

Självklart finns det inte ett par hörlurar som passar alla, men det finns garanterat minst ett par för varje person. Internet är fullt med tips på hur man hittar rätt modell och många sidor har mycket bra filtreringsfunktioner. Sök på hörlurstyp, prisklass, färg, märke eller funktioner så har du snart en eller ett par intressanta modeller att läsa mer om och välja mellan.


Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼