Test av ExoMount Touch – universalt mobilfäste för bilen

aug
21

Denna sommar har jag spenderat en stor del av semestern på vägen. Jag har kört åtskilliga mil genom Sverige, på allt från stora motorvägar till små slingriga landsvägar genom för mig okända orter. Utan navigeringshjälp hade jag aldrig hittat mellan de olika resmålen, jag hade säkerligen kört vilse både en och två gånger på väg till Ullared.

Lyckligtvis fick jag chansen att testa ExoMount Touch, en universal mobilhållare för bilen. Hade jag bara använt min trogna Nexus 5 hade det såklart gått bra med en hållare specifik för den telefonen, men nu fick även en iPhone 4 och en klassisk GPS från Garmin hjälpa mig på rätt väg. Därför är jag väldigt glad att ExoMount Touch är väldigt bra på att hålla fast mobiler och navigatorer i alla möjliga storlekar.

Fäster enkelt på det mesta

Exogear, företaget bakom ExoMount, menar att hållaren är både snabb och enkel att fästa på nästan alla ytor i bilen. Men om du vill kan du även fästa den på en vägg, ett träd eller en boll. Varför du skulle vilja detta vet jag inte riktigt, men i företagets video ser ni att ExoMount Touch sitter väldigt bra även på dessa ytor.

Under min Sverigeresa har ExoMount Touch alltid suttit fast på de ställen jag har velat. I regel har fästet suttit på framrutan inne i bilen, men oavsett var jag velat placera det har det hållit sig kvar under hela resan. Det är dessutom otroligt enkelt att sätta fast en telefon och ta loss den igen, fästet anpassar sig automatiskt efter storleken på enheten. Jag har aldrig känt att mobilen varit på väg att lossna eller suttit dåligt i hållaren.

ExoMount Touch

Fästet går att rotera i alla möjliga riktningar, på så sätt kan man enkelt se till att man ser vad som visas på skärmen. Fästet kan till och med sättas fast på en yta som lutar, själva huvudet kan roteras så att telefonen ändå är rak. Självklart kan mobilen hållas både vertikalt som horisontellt.

Prisvärd universalhållare

ExoMount Touch är en väldigt kapabel och prisvärd hållare för dig som vill kunna fästa telefonen i bilen Den säljs bland annat av Mobile Fun för ungefär 240 kronor. Mobile Fun har dessutom ett stort utbud av biltillbehör för Nexus 5 och andra modeller.

Betyg

8/10


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼