Windows 9 kommer med klassisk startmeny

jul
15

Det verkar som att nästa version av Windows, som sannolikt kommer heta Windows 9, kommer med den startmeny vi har varit vana vid sedan Windows 95. Därmed har Microsoft äntligen lyssnat på alla oss som inte förstår meningen med att använda Modern UI på en PC utan touchskärm. Läckta bilder från en tidig version av Windows 9 visar hur menyn kan komma att se ut.

Detta skulle förhoppningsvis även betyda att Microsoft fortsätter sin (ofrivilliga?) tradition att släppa ett bra operativsystem varannan gång. Windows XP var till exempel en succé, Vista en katastrof. Därefter släpptes Windows 7 och togs emot väl. Windows 8 har fått mycket kritik av vissa, förhoppningsvis är ordningen alltså återställd i och med Windows 9.

Windows 9 startmeny

Enligt bilderna som släppts ser det ut som att Microsofts nya startmeny även har plats för de appar som är kompatibla. Apparna ser nu ut att kunna köras som fönster och inte nödvändigtvis på helskärm. Enligt uppgift kan det komma att släppas olika versioner av Windows 9, en för touchskärmar och en för ”vanliga”. Windows 9 kommer troligtvis lanseras våren 2015.


Källa: Extreme Tech.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼