Bitcasa – säker, prisvärd och obegränsad molnlagring

jul
15

Det finns en stor mängd tjänster att välja mellan för den som vill ha koll på sin data. Dropbox, Google Drive, Box och OneDrive är några kända exempel som alla har sina för- och nackdelar. Jag har länge använt Dropbox och varit mycket nöjd, men nu har jag fått upp ögonen för Bitcasa, en tjänst som skiljer sig lite från mängden. På ett bra sätt dessutom.

Med Bitcasa kan du få tillgång till oändligt utrymme i molnet. Ja, du läste rätt. Du får upp till 20 GB helt gratis, behöver du mer än så kan du till exempel uppgradera till 1 TB för 10 dollar per månad, eller 5 TB för 49 dollar i månaden. Betalar du 99 dollar per månad får du obegränsad lagring. Du har alltid tillgång till dina filer, oavsett om du använder en dator, telefon eller tablet. Allt är dessutom krypterat så att ingen annan än du har tillgång till dina filer.

Tar inget utrymme på hårddisken

När du har registrerat dig och laddat ner mjukvaran till din dator kommer en ny enhet dyka upp. Den ser ut och fungerar som en extra hårddisk, allt som du sparar på den kommer endast att ta upp utrymme på Bitcasas servrar. På så sätt kan du till exempel alltid ha tillgång till hela din samling egentagna foton på nyckelpigor utan att bilderna tar någon som helst plats i din dator.

Mjukvaran kan även automatiskt ta backup av valda mappar med jämna mellanrum. Om något händer med din dator har du därmed alltid en uppdaterad kopia av dina viktiga filer.

Med Bitcasas app till iOS och Android kan du se till att alla bilder och filmer du tar med mobilen automatiskt laddas upp i molnet. Vill du dela med dig av något är det både snabbt och enkelt att skicka en länk till filen/mappen till en vän.


Skaffa Bitcasa helt gratis.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼