Ny app låter dig säga ”Yo”, men inget mer

jun
19

Det tog åtta timmar att skapa den första versionen av Yo, en app till Android och iOS som låter dig skicka korta meddelanden till andra användare av appen. Men du kan inte bestämma eller variera innehållet på meddelandena, de består alltid endast av ordet Yo. Samtidigt som detta låter som en av de mest puckade idéerna någonsin har den dragit in en miljon dollar från okända investerare. Och appen har fått en varmt mottagande av många.

Yo app

Två miljoner Yo

Sedan Yo lanserades har de lyckats få över 50 000 användare som bara under förra månaden skickade två miljoner ”yo” till varandra. Personerna bakom Yo berättar att appen kan kopplas till olika sammanhang och då vara ett smidigt sätt att få notifieringar om att något hänt. Under fotbolls-VM kan man till exempel få ett Yo varje gång ett lag gör mål. Vilket lag som gör mål och vad ställningen är får man däremot inte veta.

Jag tror att de flesta som använder Yo gör det för att påkalla uppmärksamhet snabbt. Varför man skulle välja Yo över till exempel Skype, ett samtal eller ett sms förstår jag däremot inte. Det enda man gör är att visa att man vill något, men inte vad man är ute efter. Antagligen har intresset för Yo svalnat rejält inom ett par veckor.


Källor: SvD, Mashable.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼