Populära Androidtangentbordet SwiftKey är nu gratis

jun
12

Ett av de allra mest populära tangentborden till Android, tillika det jag använder på mina enheter, heter SwiftKey. Det har funnits i ett par år och har tidigare kostat runt 20 kronor. Men nu meddelar utvecklarna att de ändrar sin affärsmodell och släpper tangentbordet fritt på Google Play. Istället ska utvecklarna tjäna pengar på de teman som går att köpa från deras butik.

”Today, we’re very excited to bring you a major update to SwiftKey Keyboard in the Google Play store, which includes many new features that are a direct result of your feedback.”

Alla användare som har köpt SwiftKey behöver dock inte känna sig besvikna. Vi får nämligen ett tiopack med teman värt 5 dollar, som tack för att vi har betalat för SwiftKey. Jag hoppas att denna affärsidé går hem och tror att den mycket väl kan fungera, särskilt som att SwiftKey snart kommer släppas till iOS. Från version 8 av iOS är det nämligen möjligt för tredjepartsutvecklare att släppa tangentbord i App Store, vilket bland annat SwiftKey och Swype kommer göra.


Källa: SwiftKey.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼