Ger du mobilen och datorn nog med swag?

Denna artikel är en annons
maj
23

Du känner säkert igen dig i känslan av att möta någon som går runt med sjukt snygga Urbanears-lurar kopplade till senaste iPhone. Självklart är telefonen väl skyddad i ett exklusivt fodral, gärna i läder. Med schyssta prylar kommer ofta självförtroendet, även om det såklart inte är allt.

Ibland kan det kännas som att du är omgiven av personer med swag, samtidigt som din utrustning inte riktigt håller måttet. Ofta är budgeten inte oändlig, även om suget efter nya prylar tycks vara det. Det finns gott om prisvärda prylar som kan ge din telefon ett bättre intryck, bättre ljud och sådant som vi alla eftersträvar i dag. För dig med en mer välfylld plånbok finns det dessutom många premiumalternativ att välja mellan.

Skydda din mobil med stil

När jag var ung på 90-talet gick mobiltelefonen under benämningen Yuppienalle. Det kallade man mobilerna som yuppies (young urban professionals) bar runt på, lika kärt som ett barn bär på sin nalle. Då var telefonen i sig en statussymbol, men så är det knappast längre.

I princip vem som helst kan i dag köpa en flaggskeppstelefon och få en toppenmobil, även om olika modeller ger olika mycket credd beroende på umgängekrets. För att särskilja sig från mängden, och samtidigt skydda sin kära ägodel, är det extremt vanligt att man köper ett fodral eller skal till mobilen. Och internet svämmar över av sådana accessoarer i olika prisklasser.

Leather Arc iPhone case

Den som vill kombinera funktion och stil lär sannolikt skaffa sig ett plånboksfodral. Jag testade till exempel ett prisvärt plånboksfodral från Sonvio som inte kostade mer än 170 kronor. Men vill man ha mer kvalitet kan jag till exempel tipsa om ett plånboksfodral som heter Leather Arc iPhone wallet. Det säljs av danska företaget Granny Smith för 595 danska kronor. Självklart rör det sig om ett plånboksfodral i äkta läder, fodralet har plats för betalkort eller sedlar och hålls stängt med en magnet. Det borde väl duga som skydd när du ska ta en selfie?

Bättre ljud i öronen

Plattan Julep

Så där, nu är mobilen skyddad, dags att byta ut de medföljande hörlurarna. Här finns det ett par vägar att gå, antingen in ear eller on ear. Personligen är jag inget fan av in ear-lurar, det är svårt att få dem att sitta bekvämt. Lyckligtvis finns det många on ear-hörlurar med bra design, ett par Urbanears i rätt färg är ett bra exempel. Plattan Julep är grymt snygga och sitter mycket bra på huvudet. De kostar 600 kronor, vilket är väldigt prisvärt. Du får mycket ljud för pengarna.

Carhartt TMA-1Har du mer pengar kan jag tipsa om Carhatt TMA-1, on ear-lurar som kostar strax under 2000 kronor. Här pratar vi stil, lite retro och lite tidlöst på samma gång. Plattan Julep är ett större modestatement, TMA-1 diskretare. Men å andra sidan fungerar de i många sammanhang där Urbanears är väl skrikigt.

Slutligen vill jag tipsa om Superdry SDH.01, ett tredje on ear-alternativ. De finns i flera snygga färger och kostar runt 750 kronor. De är alltså ett bra alternativ för dig som känner att 2000 kronor är för mycket att lägga ut på ett bra hörlurar, även om man får mycket ljud för de pengarna.

Professionella datorväskor

På mobilsidan ser allt äntligen ut som det ska. Men du har säkert en fin laptop också, hur ska du kunna skydda den på ett bra sätt? Den där gamla ICA-kassen duger inte, den är varken snygg en skyddande. En ny datorväska kan kosta allt från 100 till 4000 kronor, jag har hittat ett antal intressanta väskor hos Zalando. De ser dessutom ut att ha rea på många av dem just nu, så kolla in dem i dag.

Rebels & Legends portfölj

För 1000 kronor kan man köpa en portföljliknande datorväska från Rebels & Legends. Utsidan är i skinn och du har både bärhandtag och axelrem. Den verkar vara stor nog för att rymma en vanlig laptop, upp mot 15″, dessutom finns det en ficka för telefonen. Andra exempel på datorväskor är en från Mexx som kostar 599 kronor, Nava Easy One för 669 kronor samt det ungdomliga fodralet Herschel HERITAGE som kostar 279 kronor.

Vilken gear väljer du?

Hur har du valt att utrusta dig själv, har du skydd runt telefonen och några snygga hörlurar? Tipsa gärna och bra accessoarer i kommentarsfältet.


Av

Artiklar som publiceras med denna skribent är inte redaktionella (om inget annat anges), eller skrivna av en extern skribent.

Kontakt: info@hypeline.se

Annons ▼