Test av Sonivo Universal Induction Easy Speaker

maj
22

Trots att mobilen ofta är en komplett underhållningscentral finns det tillfällen då den inte riktigt räcker till. Om man sitter på tåget och tittar på film eller lyssnar på musik är ett par bra hörlurar ett måste. Men om du är tillsammans med ett grupp människor som också vill höra så är den inbyggda högtalaren i bästa fall okej, men ofta inte ens det. Ljudet är platt, det finns inga bastoner alls och volymen kan sällan höjas särskilt högt. Då är det dags att investera i en liten portabel högtalare.

Jag har fått testa Sonivo Universal Induction Easy Speaker, en liten högtalare som kan mycket mer än man tror. Den har ungefär samma mått som en telefon (förutom höjden såklart) och kan producera en klart mer komplett ljudbild är mobilens högtalare. Du kan koppla in telefonen via en vanlig hörlurskontakt, men med de flesta modellerna går det att förstärka ljudet helt trådlöst. Detta helt utan tekniker som bluetooth och NFC.

”Sonivos högtalare ger ett nytt sätt att njuta av din musik. Det behövs ingen Bluetooth, Wi-Fi, kablar eller NFC-aktiverade telefoner. Du kan helt enkelt spela upp din musik genom din telefon, placera den på ovansidan av högtalaren och njut sedan av musikupplevelsen.”

Förstärker via induktionsteknik

Placera bara telefonen med högtalaren neråt på Sonvio Easy Speaker så får du bättre ljud. Eftersom högtalaren har en induktionsteknik kan den förstärka ljudet helt utan sladdar och liknande, om du placerar den på rätt plats. Det är lite knepigt att lägga den på precis rätt ställe i början, men man kommer snabbt in i det. Och det är en riktig ögon- och öronöppnare när man lyckas. Se själv i denna video:

Som du ser och hör så handlar det om var man placerar telefonen och vilket ljud man får ut. I verkligheten är ljudet klart mer fylligt än filmen återger, även om högtalaren av naturliga själ inte klarar av de allra mörkaste bastonerna.

Funkar inte med alla telefoner

Induktionstekniken är väldigt häftig, men fungerar inte med alla telefoner. Det krävs att högtalaren sitter på fram- eller baksidan. På min Nexus 5 sitter högtalaren i nederkanten av telefonen, vilket innebär att den måste stå på högkant för att kunna nyttja induktionsspelandet. Men då kopplar jag in mobilen med den medföljande 3,5-mililmeterssladden istället och får ut minst lika bra ljud.

Sonivo Easy Speaker har ett inbyggt batteri, du behöver alltså inte ha den inkopplad i ett vägguttag för att den ska fungera. Batteriet räcker i flera timmar och enheten laddas enkelt upp igen via en vanlig USB-kabel. Tyvärr verkar det som att det kan uppstå en del störningar om man laddar högtalaren samtidigt som man använder den. Kopplar jag ur USB-kabeln, eller stänger av högtalaren slutar störningarna att höras. Det är lite trist, men ingen dealbreaker.

Sonvio Universal Induction Easy Speaker kostar endast 230 kronor och kan till exempel köpas hos MobileFun.

Betyg

7/10


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼