Smartklockan Kairos skiljer sig från mängden

maj
19

Smartklockans tid verkar vara här, men än så länge ser de modeller som finns i handeln ärligt talat inte mycket ut som ett klassiskt armbandsur. Om detta är positivt eller negativt kan man ha olika åsikter, men nu verkar det i alla fall som att det snart kan komma att släppas smartklockor som har en mer klassisk design. En av dem är Kairos, som enligt produktbilderna kan bli både snygg, smidig och ganska smart.

”World’s first and only mechanical smart watch hybrid

Kairos är enligt tillverkaren världens första (och hittils enda) mekaniska klocka som även har smartfunktioner. Den ser ut som en vanlig klocka och har ett helt mekaniskt klockverk. Men glaset är egentligen en genomskinlig, tryckkänslig OLED-skärm. Du kopplar ihop Kairos med din iPhone eller Androidtlelefon via Bluetooth och om du får ett samtal, meddelande, tweets eller liknande lägger sig en notifiering ovanpå klockan.

Specifikationer och pris

Kairos kommer lastad med en TOLED RGB Full color-skärm (36 mm i diameter), ett 180mAh-batteri som ska räcka i 5-7 dagar, den drivs av en Arm Cortex M4 / Intel (TBD)-processor och kopplas ihop med din telefon via Bluetooth BLE (4.0). Laddning sker via USB. Klockan kör ett egenutvecklat Kairos OS.

Det dröjer nog ett bra tag innan vi får ser en färdig Kairosklocka, än så länge finns bara renderade konceptbilder och ingen slutgiltig design. Förhoppningsvis går det att förpacka alla dessa intressanta funktioner i en smärt klocka. Men det kommer inte bli helt billigt, Kairos kostar just nu från 499 dollar att förhandsboka, då är de ändå prissänkta fram till första juli.


Källa: Kairos.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼