Vad kan vi vänta oss av iPhone 6?

maj
15

Apple kommer presentera en ny iPhonemodell inom ett par månader, det är nästan garanterat. Men inför detta event finns det en enorm mängd rykten kring nästa iPhone, vissa mer trovärdiga än andra. Vad kan vi förvänta oss av Apple och vilka rykten lär inte bli verklighet (i år)? Jag gör ett försök att reda ut en del frågetecken i iPhoneryktesdjungeln.

Den kommer heta iPhone 6

Nästa iPhone kommer med allra största sannolikhet att kallas iPhone 6. Efter iPhone 4 kom 4S. Sedan kom 5 och 5S. Näst på tur är alltså iPhone 6, om Apple inte väljer att kalla den ”The new iPhone”, eller kort och gott ”iPhone” istället. Just namnet är det rykte där nästan alla verkar vara av samma åsikt.

iPhone 6 får en större skärm

iPhone 6 - storlekar

När iPhone 5 släpptes fick telefonen en skärm på 4″, något som i dagsläget ses som väldigt litet. Att skärmstorleken kommer att öka i och med iPhone 6 ses därför som en självklarhet, men vilken storlek den får är inte helt säkert. Två storlekar har dock omgivits av flertalet rykten, dessa är 4,7″ samt 5,5″. Båda känns sannolika, men frågan är om Apple vågar välja 5,5″ och därmed verkligen göra steget från iPhone 5(S) stort på flera sätt? Jag hoppas att de gör detta, särskilt om de lyckas göra kanterna runt skärmen så minimala som möjligt.

Skärmen får högre upplösning

Med ökad skärmstorlek är det även troligt att upplösningen ökar, för att behålla samma skärpa och se till att den nya skärmen uppfyller kriterierna för Retina. Det innebär att skrämen måste ha en upplösning på minst 300 PPI, något alla iPhonemodeller sedan iPhone 4 har uppfyllt. Sidan 9to5Mac har gjort en analys och kommit fram till att upplösningen för iPhone 6 med största sannolikhet kommer vara 1704 x 960px, vilket kan jämföras med 1136 x 640px som iPhone 5S har. Denna upplösning ger en Retinaupplevelse både på 4,7″ och 5,5″.

Hörlurarna kommer inte mäta din puls

För någon vecka sedan spreds ryktet att iPhone 6 skulle komma med hörlurar som kan mäta din puls eller din hjärtrytm. På grund av detta skulle de vara tvungna att kopplas in i Lightningporten istället för hörlursporten. Detta rykte har sedan visat sig vara falskt, upphovsmannen skrev detta som ett skämt till sina vänner. Vem vet, kanske Apple lanserar en funktion som denna i framtiden, men iPhone 6 kommer inte att klara av detta.

Lanseras i september

Lanseringen av iPhone 6 kommer troligtvis att ske någon gång i september. Vissa rykten menar att den kommer att presenteras redan under WWDC nu i juni, men det känns väldigt osannolikt. Vi kommer antagligen komma närmare och närmare sanningen under sommaren och det ska bli väldigt spännande att se vad Apple klämmer in i nästa iPhone och hur den kommer att se ut.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼