Se livesändning från ISS i HD gratis på nätet

maj
7

Just nu genomför NASA ett experiment tillsammans med ett par amerikanska gymnasieskolor. Ett antal kameror har monterats på den internationella rymdstationen ISS och sänder nu bilder till jorden i HD. Sändningarna går dessutom att titta på helt gratis över nätet. Sändningen växlar automatiskt mellan de olika kamerorna och bitvis är det otroligt häftiga bilder som visas. Det är väldigt svårt att förstå att det man ser på skärmen är live från rymden.

This experiment includes several commercial HD video cameras aimed at the earth which are enclosed in a pressurized and temperature controlled housing. Video from these cameras is transmitted back to earth and also streamed live.

ISS-livesändning

Experimentet har pågått sedan den 30 april och genomförs för att se hur kamerorna presterar i rymden och vilken kvalitet som går att få ur dem. Detta kommer sannolikt leda till att NASA i framtiden kan få med ännu bättre kameror. I skrivande stund har cirka 6,2 miljoner tittare hittat till sändningen, just nu ser drygt 37 000 hur solen går upp över ISS.

Har du som jag en Chromecast är ett hett tips att du castar sändningen till din TV och ser några fantastiska bilder. För de allra flesta av oss lär detta vara det närmsta vi kommer att bli astonauter.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼