Rovios senaste spel Retry ser sjukt svårt ut

maj
7

Snart släpper den finska spelutvecklaren Rovio ett nytt mobilspel. Denna gång verkar de ha sneglat både på det klassiska flashspelet Copter och succén Flappy Bird. Rovios nästa spel heter Retry och denna gång ska du styra ett flygplan genom avancerade banor. Enligt trailern så är spelet riktigt svårt, du kommer få spela om och om igen innan du klarar det. Det är också anledningen till att spelet har fått namnet Retry.

Retry är free to play, den som vill kan köpa till extra flygplatser och liknande, du kommer dock inte behöva spendera ett enda öre om du inte vill det. Styrning ska enligt uppgift skötas med ett enda finger, men det verkar inte vara särskilt enkelt att kontrollera det lilla flygplanet.

Retryplane

”From the guys sitting in the room next to the guys who made Angry Birds, comes RETRY — a game so hard, so addictive, so old school that you’ll think you’ve stepped into an 8-bit time machine and gone back to 1986. Totally rad!”

Grafiken är klassisk 8-bitarsinspirerad (eller ”PHOTOREALISTIC 8-BIT GRAPHICS” som Rovio själva förklarar den) och spelet ska ha ett ”booming synthesizer soundtrack”. Beroendeframkallande är det säkert, men frågan är hur kul det kommer att vara i längden? Svaret får vi snart, Retry släpps inom kort till iOS och Android.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼