Rita och gissa med vänner och en Chromecast

maj
7

Har du skaffat Googles mediespelare Chromecast och är ägare till en Androidtelefon borde du testa appen Doodlecast for Chromecast. Gratisappen är ett spel som använder sig av din Chromecast och din telefon. Du spelar mot dina vänner, så de behöver alla ha varsin Androidtelefon.

Du som någon gång har spelat Pictionary eller Draw something kommer känna igen dig, Doodlecast går ut på att alla spelare turas om att rita ett förutbestämt ord, samtidigt som de andra ska gissa vilket ordet är. Spelet är faktiskt lika simpelt som beroendeframkallande, trots att det än så länge saknar en del funktioner. Eftersom det inte förs någon statistik över vilka som gissar rätt går det till exempel inte att vinna spelet, men det är fortfarande riktigt kul underhållning.

Doodlecast rita

Jag testade Doodlecast for Chromecast med en Nexus 5 och en Samsung Galaxy S II. Båda telefonerna klarade av spelet utan problem och det gick väldigt fort att sätta upp en match. Den som ska rita får välja mellan tre ord. Sedan visas det som ritas på din TV. Alla som ska gissa på ordet har ett antal bokstäver och rutor på sin telefon. Man gissar genom att skriva in de valbara bokstäverna i rutorna.

Doodlecast gissa

Doodlecast for Chromecast har ganska stor potential att bli ett kul partyspel, men då krävs det att det tillkommer en del funktioner. Jag är dock övertygad om att detta kan bli en riktigt trevlig grej bland mina vänner.


Ladda ner Doodlecast for Chromcast i Google Play.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼