Test av Sonivo Premium Wallet Stand Case till Nexus 5

apr
16

Sonivo är ett företag som tillverkar bluetooth-högtalare och hörlurar. De säljer även många fodral och skydd till populära smartphones och tablets på marknaden. Jag har fått testa Sonivo Premium Wallet Stand Case, ett plånboksfodral till Nexus 5. Fodralet finns i svart och vitt konstläder och är självklart figuranpassat för Nexus 5. Jag har nu använt det dagligen i ungefär två veckor och är mycket nöjd med fodralet. Vissa funktioner känns helt onödiga för gemene användare i Sverige, men det är verkligen ett prisvärt och funktionellt skydd.

”Made from a high quality leather like material, your device is protected against any potential knocks, bumps or scratches. […] An integrated stand allows you to position your mobile device at a comfortable angle when watching movies.”

Plats för kreditkort – och SIM-kort

Nexus 5-fodral

Den främsta anledningen till att man köper ett fodral till sin telefon är sannolikt för att den ska vara extra skyddad. Sonivos fodral känns ganska robust och välbyggt, trots att det inte gör telefonen särskilt mycket större eller tjockare. Min Nexus 5 sitter stabilt fast i platsskalet, det finns ingen risk att telefonen ska trilla ur. Men o locket finns det även två fickor för kreditkort, vilket är smart om man inte vill ha med sig en plånbok. Det finns till och med en ficka för sedlar eller kvitton och liknande.

Något som däremot är lite märkligt är att fodralet även har två fickor för SIM-kort, man kan alltså ha med sig två extra SIM-kort. Det är säkert jättesmart om man brukar byta SIM, men är det någon i Sverige som gör det så ofta? Dessutom verkar de fickorna vara anpassade för mini-SIM, inte micro-SIM om Nexus 5 använder sig av.

Det går att byta SIM i telefonen utan lossa den ur fodralet. Luckan där SIM-kortet sitter är tillgänglig tack var ett hål i det plastskal som håller telefonen på plats. Man måste dock ha med sig det lilla verktyget som öppnar luckan, eller i alla fall ett vanligt gem.

 Inbyggt ställ för filmtittande

Nexus 5 Wallet Stand Case

Du kan vika fodralet för att göra om det till ett ställ för din telefon. Detta gör att du kan placera telefonen på ett bord eller annan yta om du till exempel vill titta på en film och inte känner för att hålla i telefonen. Det fungerar ganska bra, även om det nog inte är något jag kommer att göra särskilt ofta. Något jag däremot gillar skarpt är den magnet som ser till att skärmen tänds när man öppnar locket och släcks när man stänger det. Det låter kanske som en oviktig detalj, men det gör användarupplevelsen så mycket bättre.

Magnetskal

Pris och övriga tankar

Jag fick mitt skal från Mobile Fun, som säljer det för 169 kronor. Det gör att fodralet känns väldigt prisvärt, man får mycket bra för pengarna. Förutom ett nätt fodral som verkar kunna skydda mot en del stötar har man plats för två betalkort och några sedlar. Magneten som tänder och släcker skärmen är en trevlig bonus.

Betyg

8/10


Köp Sonivo Premium Wallet Stand Case från Mobile Fun här.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼