Goat Simulator drar in miljoner

apr
7

Det lilla svenska företaget Coffee Stain Studios från Skövde hade aldrig kunnat ana att deras skämtspel Goat Simulator skulle bli en så stor succé. När de i juni 2013 kom på idén att skapa sitt getspel bestämde de sig för att det max skulle få ta en månad att utveckla och kanske aldrig skulle släppas till försäljning. De släppte en första trailer i februari i år och den fick på bara ett par dagar över en miljon visningar och enorm uppmärksamhet.

Två månader efter att trailern släpps har nu även spelet lanserats. Det säljs på Steam och kostar $9,99 och det har sålt rejält bra. I skrivande stund ligger Goat Simulator på fjärde plats på Steams bästsäljarlista, tidigare låg spelet överst. Detta kan innebära att Goat Simulator dragit in upp mot en miljon dollar per dag sedan det lanserades. Exakt hur mycket de har dragit in vill Coffee Stain Studios inte gå in på, men de berättar att ”det går väldigt bra”.


Källa IDG.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼