Tre nya Lumiatelefoner från Nokia

apr
2

Lumia 635

Nokia har precis presenterat tre nya Lumiatelefoner som kommer lastade med Windows Phone 8.1. Modellerna heter Lumia 930, 635 samt 630. Värstingluren Lumia 930 är enligt Nokia ”det bästa av vad Microsoft och Lumia har att erbjuda” och ger användaren den ultimata video- och fotoupplevelsen.

“Idag kombinerar vi det bästa av Lumia och det bästa av Microsoft i form av tre fantastiska telefoner baserade på Windows Phone 8.1. I kombination med de nya funktionerna från Microsoft erbjuder Nokia en oöverträffad fotoupplevelse, fantastisk design och bättre affärstelefoner”

De två modellerna Lumia 635 och 630 verkar bara skilja sig på en punkt – Lumia 635 har 4G (LTE), Lumia 630 har endast tillgång till 3G. Lumia 630 är den första modellen som släpps och har ett rekommenderat pris på 1 495 kronor.

Nyheter i Windows Phone 8.1

Under kvällen har Microsoft även passat på att presentera nya Windows Phone 8.1. Uppdateringen kommer släppas i sommar och erbjuder en hel del intressanta nyheter. Ett exempel är Cortana, Microsofts svar på Siri. Cortana hjälper användaren med diverse uppgifter, självklart genom att använda Bing när det behövs. Man kan ringa upp personer eller skicka meddelanden bara genom att använda rösten med hjälp av Cortana.

Andra nyheter i Windows Phone 8.1 är funktioner för att spara batteri, hålla koll på mobildata, bättre kalender, förbättrad Skypeklient med mera. Man kan även anpassa sin låsskärm på fler sätt än tidigare och det inbyggda tangentbordet ska ha fått sig en stor uppdatering. Nu går det till exempel att svepa fram sin text om man gillar det. Titta på videon nedan för mer information om många av nyheterna.

Windows Phone 8.1 ska släppas under de närmsta månaderna, sannolikt till sommaren. Vilka telefoner som kommer få uppdateringen är inte officiellt, men om din telefon har Windows Phone 8.0 kan du förhoppningsvis räkna med en uppgradering snart.


Källa: Windows Phone blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼