Oculus Rift köps upp av Facebook

mar
27

Oculus Rift

Två miljarder dollar. Det budet har Facebook lagt på företaget Oculus VR, skaparna av virtual reality-headsetet Oculus Rift. Budet från Facebook var mycket oväntat, men Oculus VR accepterade gladeligen det och ägs alltså nu av Facebook. Beskedet har inte mötts med allt för positiva toner, en del talar till och med om att de nu kommer att bojkotta Oculus Rift. Men Facebook menar att de inte kommer att försämra Oculus Rift, istället ska de ge produkten ”completely new kinds of experiences”. Sä här säger Mark Zuckerberg själv om köpet:

”Our mission is to make the world more open and connected. For the past few years, this has mostly meant building mobile apps that help you share with the people you care about. We have a lot more to do on mobile, but at this point we feel we’re in a position where we can start focusing on what platforms will come next to enable even more useful, entertaining and personal experiences.”

Inget Minecraft till Oculus Rift

En som är väldigt besviken på Oculus VR efter att de köpts upp av Facebook är Minecrafts skapare Markus Persson, även kallad Notch. Han säger att den version av Minecraft som eventuellt skulle ha släppts till Oculus Rift nu kommer att slopas.

”I understand this is purely a business deal, and I’d like to congratulate both Facebook and the Oculus owners. But this is where we part ways.”

Det kommer bli mycket intressant att se hur Facebooks köp påverkar Oculus Rift. Jag har fortfarande stora förhoppningar på den produkten och vill mer än gärna få chansen att testa ett exemplar.


Källor: Engadget, Notch.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼