HTC One M8 är uppföljaren till HTC One

mar
27

HTC One M8

HTC har presenterat uppföljaren till företagets flaggskeppstelefon 2013, HTC One. Årets version ser snarlik ut och heter HTC One M8. Precis som tidigare år är det dubbla högtalare fram som gäller, samt ett skal till stor del gjort av aluminium. HTC riktar sig mot de som vill ha en bättre ljudupplevelse i telefonen och ett rejält kvalitetsintryck. Men vad är nyheterna mot föregående års modell?

Nya Sense är mer stilrent

Ny flaggskeppstelefon betyder ny version av HTCs gränssnitt Sense. Sense har nu uppdaterats till version 6 och kommer med ett mer modernt och stilrent utseende. Eller som HTC själva beskriver det:

”Sense 6 är fullständigt omdesignat med en renare och mer slående visuell stil. Det uppvisar djärva, anpassningsbara färgteman och ger en mer intuitiv, personaliserad användarupplevelse.”

Dubbla kameror bak

Något som gör One M8 unik är dess dubbla kameror bak, med ultrapixelteknologi. Dubbla kameror medför att One M8 kan registrera djupinformation om de motiv som fotograferas och sedan lägga på olika effekter. Du kan till exempel ändra fokus på bilden i efterhand. HTC ska låta utvecklare släppa appar med stöd för Duo camerateknologi, vilket kan innebära många coola appar. Mer om denna teknologi finns i filmen nedan.

Specifikationer

Namn HTC One M8
Mått 146,4 x 70,6 x 9,4 mm
Processor 2,3 GHz Snapdragon 801, Quad-core
Skärmstorlek 5″
Upplösning 1920 x 1080 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Ja, microSD (max 128 GB)
Batteri 2600 mAh
Bakre kamera 4 MP UltraPixel
Främre kamera 5 MP
4G Ja
Övrigt Duo camera mode, Smart sensor hub, Motion launch, dubbla högtalare fram, Sense 6, Android 4.4

Är detta allt?

Dubbla kameror i all ära, tyvärr känns det inte riktigt som att HTC har fått fram något särskilt spännande i årets telefon. HTC One var en rätt trevlig bekantskap förra året, men jag ser ärligt talat ingen större anledning att uppgradera till årets modell just nu. Är du intresserad av att köpa ett exemplar ändå ska de kosta från 6500 kronor och släppas i Sverige den 31 mars.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼